Οικονομία

Ο Έλεγχος ΚΤΕΟ

foto_kteo1

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μεγάλη συζήτηση για την διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ.

Ο έλεγχος του οχήματός σας οφείλει να είναι ουσιαστικός, οικονομικός και πάνω από όλα ανταγωνιστικός καθώς πλέον η ανάπτυξη στην αγορά ιδιωτικών κυρίως ΚΤΕΟ είναι ραγδαία. Έχετε την δυνατότητα να κλείσετε το ραντεβού σας την ώρα και την ημέρα που επιθυμείτε και παράλληλα να ελέγξετε μέρη του οχήματός σας, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο προληπτικός έλεγχος σε ένα όχημα είναι εξίσου σημαντικός και μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις καθώς και να μειώσει το κόστος επισκευής.

Στις μέρες μας η λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα, παρέχοντας στο κοινό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Πέρα από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, τα Ι.ΚΤΕΟ παρέχουν και μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες παρέχοντάς σας επιπλέον άνεση και ασφάλεια.

Ένα όχημα θεωρείται ασφαλές όταν όλα τα υποσυστήματα του βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η αυξημένη υπερβολικά χρονική διάρκεια χρήσης ενός οχήματος δημιουργεί φθορές για τις οποίες κρίνεται σκόπιμος η ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολούθησή τους προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ένα μη σωστά ελεγμένο και συντηρημένο όχημα έχει περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα και να παρουσιάσει επιπλέον βλάβες και σε άλλα υποσυστήματά του αυξάνοντας παράλληλα κατά πολύ και το αντίστοιχο κόστος επισκευής.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να παρέχετε στο όχημά σας πλήρη επίβλεψη από ειδικούς του είδους σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκπομπές καυσαερίων,  τον έλεγχο φώτων και φρένων, τον έλεγχο αναρτήσεων ακόμα και την ηχομέτρηση κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.

Σύμφωνα πλέον με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα (και αναλόγως ανά υποκατηγορία οχήματος)  ελέγχονται στα ΚΤΕΟ με την συμπλήρωση 4 ετών από την 1η κυκλοφορία τους ως καινούργια. Έκτοτε ο έλεγχος τους επαναλαμβάνεται περιοδικά κάθε 2 έτη.

Το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον αυτόματο εντοπισμό ανέλεγκτων οχημάτων από ΚΤΕΟ είναι σε απόλυτη εφαρμογή και το πρόστιμο που αντιστοιχεί όσο καθυστερεί ένας έλεγχος ΚΤΕΟ επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη έως και το 5πλάσιο της αρχικής αξίας ελέγχου.

Ενδεικτική είναι η επιβολή προστίμου του ποσού των 150 ευρώ, κατόπιν και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, πρόστιμο το οποίο θα επιβάλλεται από την 01/01/2016  στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν παραλείψει τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kteohellas.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το