Τοπικά

Ο Ε. Καπραβέλος στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών – Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς του στρατοπέδου

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του στρατοπέδου Γεωργούλα από τον Βόλο ο στρατηγός ε.α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Ευαστάθιος Καπραβέλος, ο οποίος ήταν σήμερα ο επίσημος καλεσμένος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε ότι η αναδιοργάνωση είναι σωστή, οι ιθύνοντες του στρατεύματος έχουν τα κριτήρια και θα δώσουν την καλύτερη λύση.
Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος που, 24 χρόνια μετά από την αποστρατεία του από τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΣ, επισκέφθηκε το στρατόπεδο Γεωργούλα. «Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και βλέπουν πολύ μακρύτερα από πολλούς σε ότι αφορά την άμυνα της χώρας.


Στις δηλώσεις του κ. Καπραβέλου παρέπεμψε ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του στρατοπέδου.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι έτοιμη να εκτελέσει την αποστολή της όταν και όπου απαιτηθεί.
«Το μυαλό και η σκέψη μας είναι στα δυο μέλη του στρατού ξηράς τα οποία κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου, στις οικογένειες όλων των νεκρών. Από αυτούς παίρνουμε θάρρος και δύναμη και θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι μια σημαντική δύναμη αποτροπής και είναι έτοιμη να εκτελέσει την αποστολή της όταν και όπου απαιτηθεί, με μοναδικό σκοπό τη νίκη».


Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο στρατόπεδο Γεωργούλα συμμετείχαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και από 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, διοργανώθηκε έκθεση όπλων και αρμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το