Κόσμος

Ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια είχε εποπτεύσει το χώρο στις 12 και 13 Ιουλίου

Investigators continue at the scene near the heavy truck that ran into a crowd at high speed killing scores who were celebrating the Bastille Day July 14 national holiday on the Promenade des Anglais in Nice

Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, είχε προβεί σε αναγνώριση του τόπου της επίθεσης στις 12 και τις 13 Ιουλίου με το φορτηγό που χρησιμοποίησε στις 14 Ιουλίου για να πραγματοποιήσει τη σφαγή, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στην υπόθεση.

Μεταξύ των εκατοντάδων μαρτύρων που έχουν ήδη καταθέσει στους ανακριτές, πολλοί είπαν ότι ο φονιάς ήταν θρησκευόμενος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο δράστης της επίθεσης, την ευθυνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, φαινόταν μέχρι τώρα να έχει περισσότερο ένα προφίλ ανισόρροπου ανθρώπου, ενώ δεν είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Δύο νέες συλλήψεις
Ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία στο πλαισιο των ερευνών για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Εξάλλου πέντε άλλα πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί –η σύζυγος του δράστη, από την οποία είχε χωρίσει, και τέσσερις άνδρες του περιβάλλοντός του– εξακολουθούν σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, ο οποίος οδήγησε ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το