Ελλάδα

Ο Δράκος με το φλάουτο: Σοκάρει η απολογία του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η απολογία του 60χρονου καθηγητή μουσικής σε ωδεία της Αθήνας Παναγιώτη Δράκου, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τριών μαθητριών του, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Πρόκειται για τον καθηγητή που υπήρξε ένας από τους βασικούς μουσικούς (φλάουτο) σε όλες τις μεγάλες ορχήστρες της χώρας και η αποκάλυψη των πράξεών του σε βάρος ανήλικων μαθητριών προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και έχει κριθεί προφυλακιστέος.
Αποσπάσματα της σοκαριστικής απολογίας του δημοσιεύει η ιστοσελίδα bloko.gr

«Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία … (σσ. αναφέρονται ονόματα), την περίοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία… και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία…», αναφέρει ο καθηγητής.

«Στο ωδείο (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) έμεινα μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Την ….(ονοματεπώνυμο) την είχα μαθήτρια από από τότε που ήρθε στο ωδείο του … από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου… Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της … (όνομα μαθήτριας) σταμάτησα από το ωδείο . Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή».

«Την έβαλα να με ακουμπήσει»

Την …. (όνομα δεύτερης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017 στο ωδείο… (δεύτερο ωδείο). Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Τη χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της…. Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά … (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα.

Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η … (όνομα της μαθήτριας) στο ωδείο … (όνομα ωδείου των βορείων προαστίων). Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη … (όνομα μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο… (όνομα άλλου ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά.

Ερωτηθείς από τον αστυνομικό αν κλείδωνε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας, όταν προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, εκείνος απάντησε «Ποτέ» και πως ό,τι έκανε κρατούσε λίγα δευτερόλεπτα.

Δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, λέγοντας ότι έχει πρόβλημα και ότι γνωρίζει πως αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό.

Τι είπε για τα όπλα

Οσον αφορά τα όπλα ανέφερε ότι τα μαχαίρια τα είχε αγοράσει από την Αθήνα, τον καιρό που έκανε ορειβασία και κάμπινγκ. Τα πιστόλια είπε ότι τα κατείχε χωρίς άδεια. Όπως ισχυρίστηκε, το ένα το αγόρασε έναντι 700.000 δραχμών τη δεκαετία του 1990 καθώς τότε έμενε σε απομονωμένη περιοχή στο Ντράφι και το ήθελε για λόγους ασφαλείας, ενώ το δεύτερο το πήρε πάνω κάτω την ίδια εποχή από τη Δραπετσώνα.

Για τα φυσίγγια είπε πως ήταν γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο στο Γουδή και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες σφαίρες με νόμιμη άδεια από την ΕΛΑΣ. Τέλος, για ενα κοντόκαννο δίκαννο είπε ότι αυτός έκοψε το κοντάκι για να είναι πιο εύχρηστο, κάνοντας επίσης επίκληση λόγων ασφαλείας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το