Τοπικά

O dr «θάνατος» είχε τρεις καρκινοπαθείς πελάτες στον Βόλο – Τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία τους

Καρκινοπαθείς που είχαν εναποθέσει κάθε ελπίδα για την επιβίωσή τους στον θεό εκμεταλλεύθηκε στον Βόλο ο «μαϊμού»… ογκολόγος. Πριν 2,5 χρόνια εμφανίστηκε στον Βόλο και είχε τρεις «πελάτες» τους οποίους έπεισε να εγκαταλείψουν την θεραπεία τους, για να τους σώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί από την Ασφάλεια Βόλου ήδη καταθέσεις από τα θύματά του πριν λίγες εβδομάδες, αλλά κανείς δεν βρέθηκε να τον κατηγορήσει καθώς οι άνθρωποι μέσα στην απόγνωσή τους «κρεμάστηκαν» από τις υποσχέσεις του. Φέρεται να αλίευσε το πρώτο θύμα του σε εκκλησία στον Βόλο και στη συνέχεια προσπάθησε να αναπτύξει ένα δίκτυο, με την «αυθεντία» του να διαφημίζεται από στόμα σε στόμα. Μετά οι επισκέψεις του περιορίζονταν σε σπίτια. Η Ασφάλεια στον Βόλο είχε εντοπίσει τις κινήσεις του πριν 2,5 χρόνια και είχε ενημερώσει την Αθήνα, αλλά από τον Βόλο εξαφανίστηκαν τα ίχνη του. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν αξίας 300.000 ευρώ σύμφωνα με τις αναφορές και η «ταρίφα» του κυμαίνονταν από 2000 εως 3000 ευρώ, ανάλογα με τη θεραπεία και το χρονικό εύρος που παρείχε τις υπηρεσίες του.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του μαϊμού… ογκολόγου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 47 ετών, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού στο παρελθόν είχε πιαστεί πολλές φορές για απάτες, ενώ φέρεται να είχε εξαπατήσει πολύ γνωστό επιχειρηματία, καταφέρνοντας να του αποσπάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 55 εκατ. ευρώ. Ο απατεώνας, που ευθύνεται, σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του, για τον θάνατο δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός άνδρα 76 ετών, είχε εμφανισθεί ως… πράκτορας της CIA που θα μεσολαβούσε για επενδύσεις εκατομμυρίων στην… Κίνα.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί. Ο μαϊμού οικολόγος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, αναμένεται άμεσα εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο συλληφθείς δήλωνε ότι ονομάζεται Νίκος Κοντός, και υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες κυρίως καρκίνο. Σε βάρος του ωστόσο είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν. Ο συλληφθείς τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες που ελάμβαναν τα παιδιά τους και μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει 53.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Επιπλέον εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Ωστόσο, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Όμως ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομα, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι την έρευνα για την απίστευτη αυτή υπόθεση επόπτευε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον απατεώνα με τα χίλια πρόσωπα
Η έρευνα για τη δράση του 47χρονου ξεκίνησε πριν από 13 μήνες και λόγω των πράξεών του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών.
Συνολικά φέρεται να έχει εξαπατήσει συνολικά 45 ασθενείς.
Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έδινε στα θύματά του διάφορα σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

112

Τα νέα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα, τα ποσά και τον τρόπο υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν στη…

2 Φεβρουαρίου 2024

Δήμαρχοι

Γέμισε από κόσμο η αίθουσα του ΤΕΕ στην προχθεσινή εκδήλωση της Πολυτεχνικής Σχολής για τους…

2 Φεβρουαρίου 2024

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 79χρονος που νοσεί από κορωνοιό. Στη Β΄Παθολογική…

2 Φεβρουαρίου 2024

Η πίτα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας στη Λάρισα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων ο Σύλλογος Υπαλλήλων…

2 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας -Πειραματικό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανέθεσε στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου-Πειραματικό την υλοποίηση της…

2 Φεβρουαρίου 2024

Πανελλήνια

"Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου" ορίστηκε η 1η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης…

2 Φεβρουαρίου 2024