Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου θα πληρώσει με 1569 ευρώ τις ζημιές σε αυτοκίνητο που προκάλεσε πτώση κλαδιών

Σε εξώδικο συμβιβασμό με ιδιώτη θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου καταβάλλοντάς του συνολικό ποσό 1.569,92 ευρώ ως αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που υπέστη το όχημά του από πτώση μεγάλου κλαδιού πλατάνου στην Πορταριά στις 21 Οκτωβρίου 2017.
Σύμφωνα με τη εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου το αυτοκίνητο του ιδιώτη βρίσκονταν σταθμευμένο στο κεντρικό δρόμο της Πορταριάς (στην πλατεία Πορταριάς) το οποίο αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Πορταριά – Ζαγοράς και μετά από πτώση βραχίονα πλατάνου, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτό.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρασίνου «…οι λόγοι που μπορεί να συντέλεσαν στην πτώση του βραχίονα του πλατάνου στην πλατεία της Πορταριάς στις 21-10-2017 είναι οι εξής:
-Το μειωμένο ριζικό σύστημα. Το ριζικό του σύστημα δεν είναι ομοιόμορφα αναπτυγμένο διότι από την κάτω πλευρά είναι το τοιχίο της πλατείας που χωρίζει την πλατεία από την εθνική οδό Βόλου Ζαγοράς.
-Το σημείο που φύεται πλάτανος είναι ευάλωτο σε ισχυρούς ανέμους.
-Οι ισχυροί Βόρειοι ανατολικοί άνεμοι και οι έντονες ριπές αέρα που έπληξαν την περιοχή και συγκεκριμένα έφτασαν μέχρι και τα 64,4 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το σημείο πτώσης του βραχίονα του πλατάνου ήταν ανατολικά από το σημείο που φύεται ο πλάτανος γεγονός που αποδεικνύει ότι η πτώση του βραχίονα επηρεάστηκε.

Παράλληλα, με βάση το γνωμοδοτικό σημείωμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, το οποίο αφορά τον εξώδικο ή μη συμβιβασμό περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιές του οχήματος στον ιδιοκτήτη του, προτάθηκε η λήψη απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή για εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία και έγινε αποδεκτή ομόφωνα.
Να αναφερθεί ότι το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό θα βαρύνει τον Κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου, που αφορά «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το