Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων κορωνοϊού σε ειδική μονάδα από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ενημέρωση από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες ζήτησε ο Δήμος Βόλου για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων του κορωνοϊού στη μονάδα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον Βόλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

“Μετά το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε, του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που λειτουργεί νόμιμα με όλες τις προβλεπόμενες άδειες στην περιοχή μας τουλάχιστον από το 2008, έκανε πρόταση στην Κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως τη σχετική δαπάνη και διαχείριση όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών κορωνοϊού Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., στη μονάδα της στον Βόλο, και επειδή η ευαισθησία όλων μας τη συγκεκριμένη περίοδο εύλογα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και την οποία θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Ωστόσο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη νέα υστερική αντίδραση της αυτοαποκαλούμενης Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, όταν η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί επί 12 χρόνια στην περιοχή μας, δηλαδή και επί των ημερών της καθεστωτικής ομάδας που εξουσίαζε τον Βόλο της οποίας στελέχη, με ποικίλα κίνητρα και διάφορες επιδιώξεις, διετέλεσαν πολλά επιφανή μέλη της σημερινής Επιτροπής. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την αποστείρωση Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή του Βόλου λειτουργώντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα διερευνήσει περαιτέρω το θέμα και να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι στην περίπτωση που διαπιστώσουμε οποιοδήποτε κενό ή άλλο στοιχείο που να προκαλεί την παραμικρή ανησυχία, θα αντιδράσουμε άμεσα. Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αν απαιτηθεί, μπορούμε να συμπορευθούμε ακόμα και με αυτή την «Επιτροπή» Πολιτών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το