Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου ψήφισε τη δημιουργία μονάδας βιοντίζελ αλλά αποποιείται των ευθυνών του

dimarxeio

Καταστροφολόγους και κινδυνολόγους χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Βόλου τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στην προοπτική δημιουργίας μονάδας βιοντίζελ στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, υπογραμμίζοντας τις εφιαλτικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι πέραν της περιβαλλοντικής διάστασης, υπάρχει και η οικονομική, ενώ αποποιείται των ευθυνών της υποστηρίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις επιφυλάξεις και τις αντιδράσεις της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την θετική γνωμοδότηση στην λειτουργία μονάδας βιοντίζελ στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα ως προς την σκοπιμότητα ή μη της επένδυσης και σε καμία περίπτωση δεσμευτική για την έγκρισή της ή μη. Την απόφαση, βάσει της ισχύουσας Νομοθεσία, θα τη λάβει η αδειοδοτούσα Αρχή, που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.
Εμείς με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας, από την υποβολή του σχεδίου και των μελετών και απ’ όπου προκύπτει ότι η πρώτη ύλη είναι τα τηγανόλαδα κρίναμε ότι η όποια όχληση θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες από την υπάρχουσα σήμερα, που προκαλεί σημαντικά προβλήματα.
Προβλήματα που αναφέρονται στην διάθεση των τηγανόλαδων σε υπόγεια δίκτυα με συνέπεια το φράξιμο των αγωγών, και ό,τι αυτό συνεπάγεται (δυσοσμία, κλπ), αλλά και στην παρουσία των τρωκτικών, για τα οποία αποτελούν τροφή, και που ταλαιπωρούν εσχάτως εκατοντάδες συμπολιτών μας.
Πέραν αυτής της περιβαλλοντικής διάστασης, υπάρχει ακόμη και η οικονομική, με κυρίαρχη τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, που σε περιόδους ως αυτή που διανύουμε δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει.
Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι η θετική μας γνωμοδότηση δόθηκε με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι όροι προστασίας του Περιβάλλοντος και φυσικά οι προϋποθέσεις που θέτει η γνωμοδότηση του ΤΕΕ, που εν τέλει αναφέρεται στο ακρυλαμίδιο, όχι ως αναπόφευκτη επίπτωση, αλλά ως ενδεχόμενη και προς τούτο ζητεί αυστηρούς ελέγχους, κάτι που μας βρίσκει όλους σύμφωνους..
Επίσης επισημαίνουμε την ανακρίβεια ότι τα υγρά απόβλητα θα διατίθενται απ ευθείας στο δίκτυο ομβρίων, ενώ η μελέτη ρητά αναφέρει ότι η διάθεση των αποβλήτων αυτών θα γίνεται στο αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.
Γι αυτούς τους λόγους για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε την διαστρέβλωση και την πλαστογράφηση της θέσης μας από τους μόνιμους καταστροφολόγους και κινδυνολόγους συμβούλους των «Δρόμων Συνεργασίας», που συνεχίζουν να ζουν υπό το κράτος μιας αντιπολιτευτικής υστερίας, και καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τη Δημοτική Αρχή, που δρα και λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων τους και μόνο.

ΥΓ. Μας εκπλήσσουν πάντως οι ειδικές γνώσεις των συμβούλων των «Δρόμων», καθώς μέχρι τώρα έχουν διακριθεί μόνο στο να τα κάνουν όλα μπάχαλο!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το