Τοπικά

Ο Δήμος Αλμυρού θα αποζημιώσει ιδιοκτήτη Ι.Χ.

Σχεδόν οκτώ χρόνια περίμενε πολίτης για να δικαιωθεί οριστικά από τα δικαστήρια για αυθαιρεσία του Δήμου Αλμυρού, που προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητό του. Η αποζημίωση που θα καταβάλλει ο Δήμος, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τις αυθαιρεσίες των δήμων που χωρίς μελέτες και άδειες κατασκευάζουν έργα που στη συνέχεια πληρώνονται ακριβά.
Στον Δήμο κοινοποιήθηκε απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, επί αγωγής πολίτη κατά του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος είναι υποχρεωμένος στην καταβολή ποσού 1.903,57 ευρώ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και το από 24-08-2010 Δελτίο Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος Υλικών Ζημιών του Αστυνομικού Οργάνου του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, προκύπτει ότι, ο ενάγων στις 24 Αυγούστου του 2010 με το αυτοκίνητό του και κινούμενος στην περιφερειακή οδό των Λυκείων Αλμυρού, επιχείρησε στροφή προς τα δεξιά στην έξοδο της περιφερειακής οδού και μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθερό σημείο και συγκεκριμένα σε τσιμεντένια προέκταση του πεζοδρομίου, η οποία είχε κατασκευασθεί για την προστασία αγωγού ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με το Νόμο, για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το