Τοπικά

Ο Δήμος Αλμυρού μετρά πληγές από τον «Θησέα» – Καταγραφή ζημιών προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις

Η εικόνα που επικρατεί στον Δήμο Αλμυρού μετά το πέρασμα του «Θησέα» κυριάρχησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο κ. Εσερίδη να αναφέρεται διεξοδικά στις ζημιές που προκλήθηκαν στα παράλια και στον δρόμο προς την Ανάβρα. Όλοι συμφώνησαν πως η καταγραφή πρέπει να γίνει άμεσα για να δοθούν οι αποζημιώσεις από την ώρα που η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι επερωτήσεις της αντιπολίτευσης κυριάρχησαν επίσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ψηφίστηκαν ομόφωνα προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για αναβαθμίσεις κτιρίων που θα κατατεθούν προς έγκριση στο ΕΣΠΑ.

Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο κ. Κρανάς ζήτησε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της μεταφοράς οχλουσών δραστηριοτήτων του Λιμένος Βόλου στο Τσιγγέλι Αλμυρού, σχεδιασμός που περιλαμβάνεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου και το master plan του Οργανισμού Λιμένος.
Η παράταξη του κ. Τσανή ζήτησε να δώσει άμεσα η Δημοτική Αρχή στοιχεία για τη διάθεση ποσού 6.500 ευρώ προκειμένου να γίνουν συγκολλήσεις σε κάγκελα δημοσίων κτιρίων.
Όπως τονίστηκε οι συμβάσεις. Με τον ανάδοχο υπεγράφησαν την ίδια ημέρα που κατέθεσε προσφορές.

Η αντιπολίτευση ζητεί να ενημερωθεί για το ποιές εργασίες έγιναν τις τελευταίες μέρες του έτους στον Δήμο και δεν θεωρεί τυχαίο που ο ίδιος επαγγελματίας που ανέλαβε τις εργασίες συγκολλήσεων την ίδια περίοδο εκτελούσε εργασίες σε σπίτι υψηλόβαθμου στελέχους της Δημοτικής Αρχής.
Ο δήμαρχος κ. Εσερίδης δεσμεύθηκε να το ερευνήσει και να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο Νίκος Τσανής μετά από επίσκεψή του στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Αλμυρού ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις υποδομές, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις αποκαταστάσεις των φθορών.
«Πίστευα ότι θα συναντήσω άλλη εικόνα στο Αμαξοστάσιο. Έχει άδεια λειτουργίας; Ρωτάω γιατί λείπουν στοιχειώδεις εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και θέρμανση, ίντερνετ, τηλέφωνο…

Επίσης, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα υποτυπώδες σύστημα ελέγχου των αυτοκινήτων και καυσίμων. Ποιος έδωσε άδεια για την υποδομή χωρίς να υπάρχουν τουαλέτες;
Στην ερώτηση του Νίκου Τσανή, ο δήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι αν χρειάζεται κάποια υπόδειξη για διόρθωση ζημιών θα γίνουν δεκτές, ενώ τοποθετήθηκε air condition για θέρμανση και κεραία για να συνδεθεί ηλεκτρονικά με τον Δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το