Τοπικά

Ο δήμος Αλμυρού υποχρεώνει τους δημότες να μεταφέρουν οι ίδιοι τα κλαδιά και τα μπάζα

αλμυρός

Στην απόφαση να μην προχωρήσει στο εξής σε αποκομιδή κλαδιών, υπολειμμάτων κήπων, μπαζών και γενικότερα αδρανών υλικών, κατέληξε ο δήμος Αλμυρού και καλεί τους πολίτες να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη μεταφορά τους στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Αποβλήτων. Η απόφαση θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαϊου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους του Δήμου ότι, απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση κλαδιών, χόρτων, μπαζών και αδρανών υλικών εντός των κάδων απορριμμάτων και των κάδων ανακύκλωσης καθώς και πλησίον αυτών.

Ο κάθε δημότης που είναι μόνιμος κάτοικος των Δημοτικών Κοινοτήτων Αλμυρού και Ευξεινούπολης και της Τοπικής Κοινότητας Κροκίου, θα αναλαμβάνει από μόνος του την μεταφορά τους στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) ο οποίος βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Ευξεινούπολης – Νεοχωρακίου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες θα πρέπει για τους χώρους εναπόθεσης των κλαδιών, υπολειμμάτων κήπων, μπαζών και αδρανών υλικών να έρχονται σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα κ.λ.π.) δεν θα γίνεται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Για την αποκομιδή τους οι δημότες θα πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 2422350225.

Όπως τονίζουν στελέχη της δημοτικής αρχής, “οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και αισθητική, καθώς η μη τήρηση των παραπάνω προσβάλει όχι μόνο τον καθένα από εμάς χωριστά, αλλά και το κοινωνικό σύνολο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το