Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών για την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας ( μέλος ΟΓΕ ) καταγγέλλει,σε ανακοίνωσή του “την απαράδεκτη απόφαση των ΗΠΑ που αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανοίγουν “τους ασκούς του Αιόλου” στο Παλαιστινιακό. Με προκλητικότητα μάλιστα και κυνισμό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν. Τραμπ, χαρακτήρισε το κράτος του Ισραήλ ως “μία από τις πιο πετυχημένες δημοκρατίες στον κόσμο”.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

“Αυτό το δολοφονικό κράτος που συνεχίζει δεκάδες χρόνια τώρα την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και βασανίζει έναν ολόκληρο λαό με τους εποικισμούς, τις δολοφονίες, τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.
Την ίδια στιγμή ΗΠΑ και ΕΕ χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτη τον παλαιστινιακό λαό που παλεύει για να ζήσει σε μια ελεύθερη πατρίδα, κυρίαρχος στον τόπο του. Η νέα αυτή πρόκληση εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδιά τους για τη “Μεγάλη Μέση Ανατολή” που θα προκύψει από τις στάχτες της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ και των υπόλοιπων χωρών, που ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ έριξαν στις φλόγες του πολέμου.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως αποφάσισε η Ελληνική Βουλή από το 2015.
Η ελληνική κυβέρνηση αντί γι’ αυτό στηρίζει ενεργά το κράτος-δολοφόνο, αναβαθμίζοντας τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το