Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

Στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου θα συμμετέχει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.  Σε ανακοίνωσή  του ο Δημοκρατικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και επισημαίνει:

“Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Ν. Μαγνησίας, καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, και όλους όσοι θιγόμαστε απ΄αυτή την κατάσταση, να οργανώσουμε την πάλη μας για να υπερασπιστούμε την υγεία και τη ζωή τη δική μας , και των παιδιών μας . Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, το Σάββατο 16 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσονος.
Το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είναι οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών.

Κυβέρνηση-ΕΕ, δημοτική και περιφερειακή αρχή στηρίζουν την καρκινογόνα καύση! Μετατρέπουν το Βόλο σε θάλαμο επικίνδυνων τοξικών ρύπων και αερίων. Η δημοτική αρχή εξάλλου, με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα προωθεί την κατασκευαστή εργοστασίου SRF/RDF για τα κέρδη της ΑΓΕΤ!
Με ψέματα και δικαιολογίες προσπαθούν να μας πείσουν πως ο μονοπωλιακός όμιλος της ΑΓΕΤ καίει με βάση τα “επιτρεπόμενα όρια” που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, όρια, τα οποία βέβαια, ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το πώς εξυπηρετούν τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Δεν μας πείθουν!!!
Το καπιταλιστικό κέρδος και η προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι δυο πράγματα τελείως διαφορετικά. Δε βάζουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ανταγωνιστικότητα τους πάνω από την υγεία των οικογενειών μας και ιδίως των παιδιών μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το