Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας έκοψε την πίτα του

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας για την κοπή της πίτας, στις 15 Φεβρουαρίου στο κέντρο Αύρα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή, ενημέρωσε για την νέα καμπάνια της ΟΓΕ υπό τον τίτλο «Λάστιχο–ωράριο, λάστιχο–ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή» που ως περιεχόμενο έχει την ανάδειξη των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συγκεκριμένα είπε πως “η ευέλικτη εργασία δεν οδηγεί στην συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, όπως θέλουν να μας πείσουν ΕΕ και κυβερνήσεις, αλλά σε μια ατέρμονη τρεχάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες μας και τα όνειρα μας”. Επίσης αναφέρθηκε και στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, την οποία χαρακτήρισε κατάπτυστη, και πρόσθεσε ότι “η εμπλοκή του Βόλου και της Μαγνησίας στις αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, μόνο δεινά και κινδύνους προμηνύει για το λαό. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα επιφέρει επιπλέον πλήγμα στην περιοχή μας, με την παραπέρα μετατροπή όλης της Μαγνησίας, μετά το Στεφανοβίκειο και το «Γεωργούλα», σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε μια ακόμη Σούδα”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Λίλα Πέτρου, μιλώντας για το ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε χαρακτηριστικά πως “οι γυναίκες ήδη έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την “ισότητα των φύλων” καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και καταργήθηκε η 5ετής διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών”.

Ακολούθησε γλέντι με πολλή μουσική και χορό!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το