Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών καταδικάζει την καταστολή της κινητοποίησης εκπαιδευτικών στην Αθήνα

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας καταδικάζει την άγρια καταστολή της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών στην Αθήνα με συνέπεια τον τραυματισμό των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ και του φοιτητή Γιάννη Έρη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού-Αρχαιολογικού.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Καταγγέλλουν ότι αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται καθώς και ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων.
Όταν έφτασαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ τους είχαν αποκλείσει την πρόσβαση. Η Αστυνομία εκτόξευσε χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκπαιδευτικών. Σοβαρότερα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» τραυματισμένος στο χέρι και με ρήξη τυμπάνου ο εκπαιδευτικός-βουλευτής Γιάννη Δελής».

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την μόνιμη εργασία όλων των αναπληρωτών.

To Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καταγγέλλει την άγρια και αδίστακτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ ενάντια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που βρίσκονταν σε κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μάξιμου.
«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στέλνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, τσακίζει το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το