Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Ν. Μαγνησίας στο Ενυδρείο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά η αντιπρόεδρος του συλλόγου Λίλα Πέτρου η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου το προηγούμενο διάστημα (καμπάνια της ΟΓΕ για τις φοιτήτριες, συμπαράσταση στους πρόσφυγες, αγώνας ενάντια στις επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ,συμπαράσταση σε απολυμένη καθαρίστρια, αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς).
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου Κωτή Ρίτσα η οποία αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ καλή χρονιά με υγεία , δύναμη , κουράγιο, ελπίδα, αισιοδοξία και καλούς αγώνες αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που θα αναπτύξει ο σύλλογος το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε και τα εξής:
«Το επόμενο διάστημα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας στις 8 του Μάρτη θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε όσο περισσότερες γυναίκες μπορούμε και να αποκαλύψουμε την πολιτική της ΕΕ, κυβέρνησης , τοπικής και περιφερειακής διοίκησης που συνθλίβουν τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία , στην κοινωνική προστασία, στην οικογένεια.

Ενόψει των εκλογών ( ευρωεκλογών , περιφερειακών, δημοτικών, βουλευτικών) που επίκεινται θα ενταθεί η ενορχηστρωμένη προσπάθεια προς τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου προκειμένου να μειώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους και να εγκλωβιστούν στα ψεύτικα διλήμματα και στη λογική του μικρότερου κακού. Η ΟΓΕ της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι και ο σύλλογός μας καλεί τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες , τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες να μη συναινέσουμε στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις , περιφερειακή και τοπική διοίκηση . Η συλλογική και οργανωμένη δράση είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας»
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το