Τοπικά

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην Σκιάθο με το πρώτο δρομολόγιο της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής

Με το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για τη Σκιάθο ταξίδεψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσκεκλημένος του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα. Τον δήμαρχο συνόδεψε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη και 19 δημοσιογράφοι.

Τα δρομολόγια παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους αυτοδιοικητικούς φορείς των δύο περιοχών για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.
Οι δύο δήμαρχοι κίνησαν από κοινού τις διαδικασίες προς το Υπουργείο Ναυτιλίας στις αρχές του 2021 για επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής, με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να ανακοινώνει την επιδότηση μέσα στον Απρίλιο.

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Σκιάθου, ο κ. Ζέρβας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το φετινό καλοκαίρι «πολλοί Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις Σποράδες, ενώ η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει city break για τους επισκέπτες των Βαλκανίων που θα έχουν ως τελικό προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο». Ο κ. Τζούμας από την πλευρά του χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νέα γραμμή «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους αγαπητούς φίλους της Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, με μεγάλο χαμόγελο και με ειδικές τιμές».

Ο Δήμος Σκιάθου είχε οργανώσει ένα ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας για τους δημοσιογράφους, για να γνωρίσουν την σκιαθίτικη φιλοξενία, τα τοπικά προϊόντα, την ιστορία και τις μοναδικές ομορφιές της Σκιάθου. “Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των επιχειρηματιών, που συνέβαλαν αφιλοκερδώς” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το