Τοπικά

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου χαιρετίζει την απόφαση της εταιρείας να υλοποιήσει την επένδυση στον Αλατά

Από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της εταιρείας Unodet Five Development (Hellas) SA να προχωρήσει  στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

“Με μεγάλη ικανοποίηση μετά από 21 χρόνια συνεχών προσπαθειών με εμπόδια, δυσκολίες, συγκρούσεις με απόλυτα μοναχικό δρόμο η κοινή προσπάθεια Κοινότητας Τρικερίου, Δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου και επενδυτών τελεσφόρησε με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 59Δ /25-02-2019.
Καλωσορίζω την απόφαση της εταιρείας Unodet Five Development (Hellas) SA να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, προσαρμοσμένη στην απόφαση καθορισμού του χωροταξικού σχεδίου.
Η απασχόληση ατόμων από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία της μονάδας, η ζήτηση σε προϊόντα της περιοχής για την ανέγερση των παραδοσιακών χωριών ενισχύοντας την πρωτογενή αλλά και δευτερογενή παραγωγή, η οικονομία κλίμακας που δημιουργείται από μία τέτοια μεγάλη επένδυση θα εκτoξεύσει οικονομικά όλη την ευρύτερη περιοχή τα επόμενα χρόνια.
Ας αναλογιστούμε την μεγάλη οικονομική ζημιά που έγινε τα προηγούμενα 21 έτη από το μπλοκάρισμα της επένδυσης, τους φορείς της περιοχής, του Νομού, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας οι οποίοι όλα τα προηγούμενα έτη ήταν απαθείς, ουδέτεροι και κάποιοι από αυτούς με εχθρική συμπεριφορά, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, να απομονώσουν τυχών νέες παράλογες αντιδράσεις που μόνο κακό κάνουν στην περιοχή.
Από την πλευρά της η Δημοτικής Αρχής με κατάλληλες κινήσεις, με υπευθυνότητα και μεγάλο αίσθημα ευθύνης προς τους Δημότες, εγγυάται ότι η επένδυση θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί.
Οι όψιμοι υποστηριχτές της επένδυσης (μετά την απόφαση καθορισμού του χωροταξικού σχεδίου), καλό είναι να στρατευτούν στον κοινό αγώνα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές προβολές, τα παθήματα του παρελθόντος επιβάλουν την πρέπουσα σωφροσύνη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το