Παραπολιτικά

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει άχρηστο τον έντυπο Τύπο “Θ”

Τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα αποφασίσει με εισήγηση του δημάρχου Βόλου να σταματήσει από το Δήμο η αγορά των τοπικών εφημερίδων και εντύπων που αφορούν την αυτοδιοίκηση και την οικολογία. Η συνολική ετήσια δαπάνη για τον έντυπο Τύπο από το Δήμο Βόλου είναι 33.629,34 ευρώ.
“Εισηγούμαι τη διακοπή των συνδρομών σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά, λόγω υψηλού κόστους και μη ουσιαστικής χρησιμότητας, αφού όλη η ενημέρωση δίνεται ηλεκτρονικά” αναφέρει η εισήγηση του δημάρχου.
Συμμεριζόμαστε την απόφαση.
Νομίζουμε πως η εξοικονόμηση χρημάτων θα φέρει ταυτόχρονα και εξασφάλιση της ψυχολογικής ηρεμίας. Δεν είναι άλλωστε δυνατόν να παραλαμβάνονται πρωί-πρωί οι εφημερίδες και με την κριτική τους να τους κάνουν στο Δημαρχείο τα νεύρα “κορδέλες”…Η Δημοτική Αρχή θέλει να αποθεώνεται και εάν δεν αποθεώνεται, ο Τύπος δεν είναι χρήσιμος…το λέει και η εισήγηση καθαρά.
Άσε, που άμα αγοράζονται οι εφημερίδες, δεν θα περισσεύουν για να δίνονται 1.700 ευρώ το μήνα(!) σε κάποια blogs που αποθεώνουν τη Δημοτική Αρχή.
Ο Τόμας Τζέφερσον είχε πει πριν δύο αιώνες πως αν είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μια κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες και σ ε εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση θα επέλεγε πάντοτες και ανεπιφύλακτα το δεύτερο. Αλλά ποιος τον υπολογίζει…για την ακρίβεια, ποιός τον ξέρει, στα δημοτικά “ανάκτορα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το