Τοπικά

Ο Δημ. Εσερίδης για προαγωγή υπαλλήλου στον Δήμο Αλμυρού

Σε ανακοίνωση – απάντησή του στην αντιδήμαρχο Αρετή Μπέη ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης για το θέμα προαγωγής υπαλλήλου του Δήμου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με ψεύδη και υπεκφυγές προσπαθείτε να παραπλανήσετε και να εντυπωσιάσετε τους δημότες.
Σας ενημερώνω λοιπόν πως υπέγραψα τη διαπιστωτική πράξη προαγωγής της συγκεκριμένης υπαλλήλου στον Β’ βαθμό, αν και προσωπικά δεν το επιθυμούσα, κατόπιν νομικής γνωμοδότησης, καθώς η υπόθεσή της εκκρεμούσε ενώπιον των διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων και καμία απόφαση δεν είχε τελεσιδικήσει. Η μη υπογραφή της αποτελούσε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμά μου και παράβαση καθήκοντος δημάρχου.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον οριστικό υποβιβασμό της κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αλμυρού τον Νοέμβριο του 2019, επί των ημερών σας και η απόφαση του Άρειου Πάγου για την οριστική καταδίκη της υπεξαίρεσης, εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και πάλι επί των ημερών σας. Ενημερωθήκατε για τη συγκεκριμένη απόφαση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Απρίλιο του 2020 και σας κοινοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020 και πάλι επί των ημερών σας. Δηλαδή και οι δύο αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει και είναι αμετάκλητες επί της δικής σας θητείας.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι επί της δικής μου θητείας η συγκεκριμένη υπάλληλος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για κατάχρηση χρημάτων άνω των 20.000 ευρώ, τέθηκε σε δυνητική αργία ενός έτους και δόθηκε εντολή στον Νομικό του Δήμου να διεκδικήσει τα χρήματα από την υπάλληλο, προς όφελος του δήμου.
Αλήθεια!!! Δεν αναφέρετε καθόλου στην απάντησή σας για το τι προτίθεστε να κάνετε στη συνέχεια αφού εδώ και καιρό έχετε στα χέρια σας οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις. Το ξεχάσατε;

Μήπως ξεχάσατε επίσης ότι ως αρμόδια αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, οφείλατε να ενημερώσετε, μέσω του Τύπου, τους πολίτες τόσο για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου κατά το 2011 ύψους 450.000 ευρώ και το έλλειμμα του 2012 ύψους 350.000 ευρώ, ήτοι έλλειμμα συνολικού ποσού 800.000 ευρώ (όπως ακριβώς έχει στείλει ο επίτροπος – καταλογιστική πράξη και φύλλο ελέγχου), όσο και για την απολογία του πρώην ταμία του δήμου, που δεν αναφέρει πουθενά την περίπτωση λογιστικού λάθους και υποδεικνύει ως υπεύθυνο της δημιουργίας του ελλείμματος και της διαδρομής του χρήματος για το 2011 όχι τον εαυτό του αλλά κάποιον άλλον αιρετό. Προσπαθείτε να τα κουκουλώσετε όλα αυτά και να αφήσετε τους πολίτες του Δήμου Αλμυρού στο σκοτάδι;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το