Τοπικά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου καταγγέλλει το περιστατικό με την 47χρονη που έπιασε από το πέτο και έβρισε δικηγόρο 

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να προπηλακίζεται συνήγορος κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων του και μάλιστα εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, κατά τον χρόνο συνεδρίασής του», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.
Στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές – από όπου και αν προέρχονται και ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν – καθώς αυτές όχι μόνο προσβάλλουν το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά περαιτέρω υποδηλώνουν απαξίωση και αμφισβήτηση συνολικά της δικαστικής λειτουργίας και ευρύτερα του νομικού πολιτισμού μας.

Όπως είναι γνωστό, πρωταγωνίστρια του επεισοδίου εις βάρος του δικηγόρου, ήταν μια 47χρονη, που έπιασε από το πέτο του σακακιού του τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου και αφού τον «στόλισε» με υβριστικές φράσεις, απομακρύνθηκε από αστυνομικούς από την αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς, με την κατηγορία της διατάραξης συνεδρίασης Δικαστηρίου…

Η 47χρονη από την περιοχή του Αλμυρού, κρίθηκε ένοχη προχθές από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για διατάραξη συνεδρίασης Δικαστηρίου. Στη 47χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η 47χρονη ήταν παρούσα σε υπόθεση που συζητούταν προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου 50χρονος πρώην σύζυγός της, έμπορος, είχε μηνύσει έναν 67χρονο ελεύθερο επαγγελματία για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Στη διάρκεια της εξέτασης του μηνυτή-μάρτυρα κατηγορίας από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, η 47χρονη φέρεται να του επιτέθηκε φραστικά και να χειροδίκησε, πιάνοντάς τον από το πέτο του σακακιού του και λέγοντάς του «τι λες ρε απατεώνα…». Η ενέργεια αυτή της 47χρονης ανάγκασε την πρόεδρο του Δικαστηρίου να διακόψει τη δίκη, να διατάξει τη σύλληψή της και να την οδηγήσει στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου και καταδικάστηκε. Ο 67χρονος από την πλευρά του, που κατηγορούταν για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, κρίθηκε αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Απολογούμενη η 47χρονη φέρεται να δήλωσε πως έχασε την ψυχραιμία της όταν άκουσε να λέει τον κατηγορούμενο πως φταίει, επειδή δεν τους είχε κλείσει ακόμη φυλακή. Ζήτησε συγνώμη από το Δικαστήριο και ανέφερε πως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου της έχει κάνει πολλά… Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.
Ο 67χρονος είχε καταγγείλει παλαιότερα τον 50χρονο έμπορο για απάτη ιδιαίτερης μεγάλης αξίας και μάλιστα ο τελευταίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ωστόσο αθωώθηκε στη συνέχεια από το Εφετείο Λάρισας και αντιμήνυσε τον 67χρονο, για να συζητηθεί η υπόθεση χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το