Τοπικά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος αποχαιρετά τον Στέργιο Αγροκώστα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου “αποχαιρετά”  τον δικηγόρο Στέργιο Αγροκώστα που “έφυγε”σε ηλικία 55 ετών και η κηδεία του γίνεται σήμερα. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χ. Στρατηγόπουλος αναφέρει:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αποχαιρετά με ανυπόκριτη θλίψη και βαθύτατη οδύνη
τον Στέργιο Αγροκώστα, η πρόωρη και αναπάντεχη εκδημία του οποίου καθιστά
«φτωχότερη» την δικηγορική οικογένειά μας.

“Όσοι συνοδοιπορήσαμε μαζί του στην τριακονταετή ευδόκιμη δικηγορική διαδρομή του, είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε ευγνώμονες κοινωνοί – μεταξύ άλλων – της νομικής επάρκειας, της ευρύτερης κοινωνικής παιδείας, της έμφυτης ευγένειας και πραότητας, της μετριοπάθειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην εκφορά του λόγου, της αντίστοιχης εγκράτειας στις αντιδράσεις, της ενδιάθετης προσήλωσης του στην δεοντολογία, της βαθειάς συνείδησης της λειτουργηματικής φύσης της δικηγορίας, δηλαδή κρίσιμων αρετών που συνυπήρχανκαι προδιέγραφαν την ολοκληρωμένη, θετική, προσωπικότητα του ανθρώπου και επιστήμονα Στέργιου Αγροκώστα.

Σε εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, εκτεθειμένες σοβαρά – μεταξύ άλλων – στην άμετρη αυταρέσκεια και τον ατομισμό, την αποθέωση της «ήσσονος προσπάθειας» και την εντυπωσιοθηρία, η επάρκεια, η σοβαρότητα, η σεμνότητα και το ήθος του Στέργιου Αγροκώστα θα λείψουν οδυνηρά από την καθημερινότητά μας.

Σ΄ αυτές τις τραγικές για εκείνους ώρες, οι σκέψεις μας είναι στους οικείους του, ιδιαίτερα δε στην αγαπημένη σύζυγό του Αντωνία και στα παιδιά τους Βασίλειο-Πέτρο και Στέργιο-Παύλο, στους οποίους απευθύνουμε ολόψυχες ευχές παρηγορίας”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το