Ελλάδα

Ο δίγαμος γιατρός δικαιώθηκε και αντεπιτίθεται: «Γνώριζε ότι ήμουν παντρεμένος»

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο γιατρός στην απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας, παραδέχεται ότι ο γάμος με τη σύντροφο και συνάδελφό του ήταν ψεύτικος, ότι πράγματι έλαβε χώρα σε αίθουσα του Δημαρχείου Χαλκίδας παρουσία δύο μαρτύρων, ενώ δίνει τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν στις 12 Ιουνίου 2014.
Ο γιατρός ισχυρίζεται στην απολογία του ότι έπεσε θύμα της συντρόφου του υποστηρίζοντας ότι παρασύρθηκε από την ίδια «προκειμένου να ικανοποιηθεί το εγώ της». Η εισαγγελέας έκρινε ότι όντως πρόκειται για γάμο- μαϊμού, ωστόσο απάλλαξε τον γιατρό από τρία αδικήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η πρώην σύντροφος του γιατρού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του αξιώνοντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Παραδέχεται επίσης ότι οι φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής είναι γνήσιες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τις τράβηξε κάποιος άγνωστος». Μάλιστα παραδέχεται ότι υποκρίθηκε πως υπέγραφε σε ένα βιβλίο, όπως προκύπτει και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ωστόσο, επιχειρεί να δώσει μία διαφορετική εκδοχή σχετικά με το κίνητρο βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η ψεύτικη τελετή. Υποστηρίζει λοιπόν ότι παρασύρθηκε από τη σύντροφό του προκειμένου «να ικανοποιηθεί το εγώ της», ότι δήθεν εκείνη επιθυμούσε να φαίνεται παντρεμένη στο οικογενειακό φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον
Ο γιατρός δέχθηκε να παραστήσει ότι δήθεν υπήρξε γάμος μεταξύ τους, αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει μέσω του τύπου ότι «δεν έχω καμία εμπλοκή με το θέμα και καμία ανάμειξη με τα πρόσωπα», τονίζοντας πως «δεν υπήρξε ποτέ τίποτα από όλα αυτά που ακούω. Έχω παντελή άγνοια.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απολογίες των δύο μαρτύρων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι όντως παραστάθηκαν στις φωτογραφίες προκειμένου να γίνει πιο πιστευτη η τέλεση του γάμου. Όπως αναφέρει ένας εκ των δύο η μηνύτρια έφερε μαζί της ένα βιβλίο και μία ανθοδέσμη δήθεν για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Η σύντροφος του γιατρού, σύμφωνα με τη δική της εκδοχή εξεπλάγη όταν μπήκε στην αίθουσα του Δημαρχείου διότι απλούστατα από τη διακόσμηση της καταλάβαινες ότι εκεί τελούνταν γάμοι.«Καλά παιδιά που μου φέρεται να παντρευτώ;», είχε πει τότε στον γιατρό και τον κουμπάρο φίλο του. Ήταν η αίθουσα που πραγματοποιούνταν τα δημοτικά συμβούλια, είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος αν και κίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και συνεργάστηκε με τις αρχές προκειμένου να εξακριβωθεί πώς πραγματοποιήθηκε ο ψεύτικος γάμος, δεν κατάφερε να βρει περαιτέρω στοιχεία. Δηλαδή δεν εντοπίστηκε το πρόσωπο που μεσολάβησε να ανοίξει η αίθουσα και αυτός που έβαλε και την απαιτούμενη υπογραφή στο έγγραφο τέλεσης του γάμου ώστε να φαίνεται γνήσιο.

Η υπόθεση για το αδίκημα της πλαστογραφίας τέθηκε στο αρχείο διότι δεν προέκυψε η εξωτερική κυκλοφορία του εγγράφου Δήλωσης Τέλεσης Γάμου ή η χρήση του ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής. Ο γιατρός απαλλάχθηκε επίσης από τις κατηγορίες για οπλοκατοχή, αφού διαθέτει νόμιμη άδεια αλλά κα8ι από το αδίκημα αντιποίησης αρχής, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε το πρόσωπο που παρίστανε τον αντιδήμαρχο.
Η υπόθεση παραπέμπεται στα αστικά δικαστήρια μετά την αγωγή που κατέθεσε η φερόμενη εξαπατημένη σύζυγος εναντίον του πρώην συντρόφου της αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ και μία συγγνώμη οποία θα δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το