Αθλητισμός

Ο Διαγόρας πήρε το ντέρμπι – Επιβλήθηκε εκτός έδρας του Γ.Σ. Αλμυρού με 2-0

Ο Διαγόρας ήταν ο μεγάλος νικητής στο μαγνησιώτικο ντέρμπι της 12ης ημέρας της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Στεφανοβικείου κέρδισε 0-2 στον Γ.Σ. Αλμυρού στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» και πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ με την επιτυχία αυτή τονώθηκε και η ψυχολογία της. Το αυτογκόλ του Αποστόλη Λάμπου στο 46’ και το εύστοχο πέναλτι του Τάσου Κυριάκου στο 78’ έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του ΓΣΑ Στέλιος Αρσένος επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοντογεωργάκης. Δεξιός μπακ ο Πατσής και αριστερός ο Λάμπος, ενώ οι Χολέβας και Αργ. Κυριάκος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Παπακώστας και ο Ζενούνης ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι, ενώ ο Καναβός τοποθετήθηκε μπροστά τους στον άξονα. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Δερμιτζάκης και από τα αριστερά ο Βουρδάκης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αναστασίου.

Για τον Διαγόρα, που βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, την τεχνική επιμέλεια είχαν οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Αλεξίου και Αλέκος Κουβελάς. Ο πρώτος αγωνίστηκε κανονικά και ο δεύτερος ήταν στην κερκίδα λόγω τιμωρίας. Στον πάγκο με τους αναπληρωματικούς ήταν μόνο ο γενικός αρχηγός Γιάννης Μπακάλης.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα των φιλοξενουμένων, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πρίφτης, με ακραίους οπισθοφύλακες τους Καραμπούζη (δεξιά), Σπαθή (αριστερά) και στόπερ τον Λάιο με τον Βουραζέρη. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Αλεξίου και Καλλιακούδας (που επιλέχθηκε τελευταία στιγμή αντί του Σπ. Καραπλιάγκου, όταν ο τελευταίος αισθάνθηκε ενόχληση στην προθέρμανση), ενώ ο Τ. Κυριάκος ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Ζιάκας από τα δεξιά και ο Μπλέντι από τα αριστερά ήταν οι χαφ-εξτρέμ, ενώ στη θέση του σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Αλαμάνης.

Εκατέρωθεν οι αξιόλογες φάσεις στο α’ ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι καταγράφηκε στο 3’ με τον Σπαθή να σεντράρει και τον Αλαμάνη να μη βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Σουτ του Βουρδάκη στο 7’ μπλόκαρε ο Πρίφτης, ενώ στο 15’ αυτό του Μπλέντι σταμάτησε στο σώμα του Αργύρη Κυριάκου.

Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αλεξίου πέρασε άουτ. Στο 19’ ο Βουρδάκης βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ενώ στο 24’ το σουτ εντός περιοχής του Αναστασίου εξουδετερώθηκε από τον Πρίφτη.

Ο Διαγόρας ευτύχησε να προηγηθεί με αυτογκόλ που σημειώθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μόλις στο 46’ ο Αλαμάνης έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα αφού βρήκε στο πόδι του Λάμπου κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν άψογη διαχείριση ενώ «κλείδωσαν» το «διπλό» στο 78’ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τάσος Κυριάκος. Η εσχάτη των ποινών είχε καταλογιστεί για χέρι του Χολέβα. Στο 89’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Δημηνάς που χτύπησε αντίπαλο.

Διαιτητής: Μπουτσίκος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Κουρμαδιάς, Μαδίτσης (Μακεδονίας).
Κόκκινη: 89’ Δημηνάς.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Πατσής, Λάμπος, Παπακώστας (77’ Αϊδής), Αργ. Κυριάκος, Χολέβας, Καναβός, Ζενούνης, Δερμιτζάκης (49’ λ.τρ. Αγιασιώτης), Αναστασίου, Βουρδάκης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Πρίφτης, Καραμπούζης, Βουραζέρης, Σπαθής, Λάιος, Καλλιακούδας, Μπλέντι (86’ Σιγαλάκος), Αλεξίου, Αλαμάνης (66’ Τανός), Τ. Κυριάκος (78’ Καλύβας), Ζιάκας (85’ Κ. Καραπλιάγγος).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Ν.Ιωνια στη Λεωφόρο Ειρήνης στο ύψος της Καραμπατζάκη. Σύμφωνα…

18 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Πίστευαν για 10 χρόνια ότι λάμβαναν «σήμα» από εξωγήινους αλλά τελικά ήταν φορτηγό!

Λύση στο μυστήριο που εξέταζαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδωσαν οι ίδιοι, καθώς…

18 Μαρτίου 2024

Λιώνουν στη Βραζιλία: Το αδιαχώρητο στις παραλίες, στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία

Ο καύσωνας που πλήττει τη Λατινική Αμερική από τις αρχές του έτους έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ…

18 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Αμφιβολίες για την υγεία της παρά τη δημόσια εμφάνιση – «Δεν υπάρχουν φωτογραφίες»

Στην αρχή επικράτησε έκπληξη. Στη συνέχεια ενθουσιασμός. Και πλέον η αμφιβολία. Ο λόγος για την…

18 Μαρτίου 2024

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (17/3) στα Πυργιώτικα του Ναυπλίου. Η ένταση ήταν…

18 Μαρτίου 2024

Ζοφερή εκτίμηση ΟΗΕ: Λιμός έως το Μάιο στη Λωρίδα της Γάζας

Από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι…

18 Μαρτίου 2024