Τοπικά

Ο ΔΕΔΗΗΕ και ιδιώτης πάροχος έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με μικρά παιδιά εν μέσω καύσωνα στα Κανάλια

Ο  ΔΕΔΗΗΕ έκοψε το ρεύμα σε σπίτι εργάτη γης στα Κανάλια, εν μέσω καύσωνα για οφειλή 700 ευρώ, σε ιδιωτικό πάροχο. Η οικογένεια έχει δύο παιδιά 2 ετών και 7 μηνών, που μεταφέρθηκαν στο σπίτι της πεθεράς του οικογενειάρχη, ενώ καταγράφηκε και ρευματοκλοπή. Ο  ΔΕΔΗΗΕ υποστηρίζει πως αιτία της διακοπής ήταν η ρευματοκλοπή.
Η οικογένεια που δηλώνει πως η οφειλή ήταν η αιτία για τη διακοπή του ρεύματος επικοινώνησε με τον  πάροχο και ενημέρωσε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τονίζοντας πως θα καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της, για να αναστείλει τη διακοπή ρεύματος, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή σύμφωνα με την 30χρονη σύζυγο του αγρότη, που λόγω της κρίσης της πανδημίας έμεινε για μήνες χωρίς δουλειά και τα μεροκάματά του σήμερα είναι ελάχιστα.
Η πάροχος , σύμφωνα με την οικογένεια ζήτησε 350 ευρώ για την επανασύνδεση του ρεύματος και 350 ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν με τον επόμενο λογαριασμό, για να κλείσει η οφειλή.
Ο 31χρονος στερήθηκε το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο λόγω της πανδημίας, αλλά έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Ο ΔΕΔΗΗΕ από την ώρα που η οικογένεια λόγω άγνοιας, δεν έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, δεν μπορεί να μην διακόψει το ρεύμα εφόσον η οφειλή ξεπερνά τους τρεις λογαριασμούς. Η εντολή από τα κεντρικά είναι ξεκάθαρη για τις εξοφλήσεις λογαριασμών και το βάρος δεν μπορούν να επωμιστούν οι υπάλληλοι, σύμφωνα με εργαζόμενους.
«Μας κόψανε το ρεύμα, ενώ προτείναμε διακανονισμό. Δεν έγινε δεκτός και απορώ πώς θα κρατήσω τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο σκοτάδι
χωρίς καμία μέριμνα. Έχουν συσσωρευτεί οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, καθώς τα μεροκάματα λόγω των συνθηκών είναι λιγοστά και περάσαμε δύσκολα χωρίς δουλειά μέσα στην πανδημία», είπε στη «Θ» η σύζυγος του 31χρονου αγρότη.
«Είναι απελπιστική η κατάσταση. Δεν είπαμε να μην πληρώσουμε αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δέχονται τα χρήματα. Βρισκόμαστε σε μια δυσχερή οικονομική κατάσταση και μας στερήθηκε ένα βασικό αγαθό. Αδιαφόρησαν μάλιστα αν η συγκεκριμένη ενέργεια θα επέφερε σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά», κατέληξε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το