Τοπικά

Ο Χρίστος Ξενάκης στην ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας

Σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας του νέου έτους στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο «Ματσάγγου») από τον δρ. κ. Χρίστο Θ. Ξενάκη με θέμα «Εξερευνώντας τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος».
Ο κ. Ξενάκης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Φυσικών Επιστημών και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική. Εξειδικεύτηκε στο Παρίσι, στη Λυών και στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Έχει διδάξει στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικής, υπήρξε διευθυντής Λυκείου και σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Έχει εργαστεί ακόμη ως καθηγητής Φυσικής και συντονιστής του Τομέα Φυσικών Επιστημών στο European School of Brussels – III (Βέλγιο).Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως εξωτερικός ερευνητής, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως διδάσκων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και ως διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. αυτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το