Τοπικά

Ο Χρ. Τριαντόπουλος στο ECOFIN για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό

‌Στις Βρυξέλλες βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του ECOFIN για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια συζήτηση και διαπραγμάτευση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κοινοτικούς πόρους που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τα κράτη-μέλη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα τρέξουν το 2020. Ειδικότερα για την Ελλάδα, και παράλληλα με τα “παραδοσιακά” πεδία κοινοτικής στήριξης, όπως η αγροτική πολιτική, οι υποδομές και η επιχειρηματικότητα, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη (α) διασφάλισης πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων, (β) διευκόλυνσης της διάθεσης και αύξησης των πόρων για τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, και (γ) προώθησης της καινοτομίας και της έρευνας στα κράτη-μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα.

‌Όπως σημείωσε ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος “η συγκυρία, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται -ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου- επιβάλλουν να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κοινοτικούς πόρους που θα μπορούν να ανταποκριθούν τόσο στις τρέχουσες και βραχυπρόθεσμες ανάγκες της χώρας μας, όσο όμως και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της, ενδυναμώνοντας την προσπάθεια τροχοδρόμησης της ελληνικής οικονομίας σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης”.

‌Στο ECOFIN για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας για τη δημοσιονομική πολιτική κ. Θάνος Πετραλιάς, ενώ στην ελληνική ομάδα συμμετείχαν και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Οι σχετικές εργασίες και διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με ορίζοντα ολοκλήρωσης τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το