Τοπικά

O Χρ. Στρατηγόπουλος υπέρ της ενότητας των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης

Στη διασφάλιση της ενότητας των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης αποβλέπει η παρέμβαση, με δήλωση, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου. Ειδικότερα ο κ. Στρατηγόπουλος αναφορικά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Βόλου μετά την 1η Ιουνίου αναφέρει τα εξής:
«Ο χώρος της Δικαιοσύνης διανύει τα πρώτα βήματα επανεκκίνησης της λειτουργίας της εντός του νέου διαφοροποιημένου πλαισίου, που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και οι συνέπειές της, σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Από τη στάση όλων των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, κατά την κρίσιμη αυτή μεταβατική περίοδο, θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό, εάν η επιδημία υπήρξε ένα σύνθετο και εμφατικό πρόβλημα, που απλά συσσώρευσε περισσότερα δεινά στον χώρο της Δικαιοσύνης ή αντίθετα αν αποτέλεσε και μια σημαντική ευκαιρία εφαρμογής ή έστω δρομολόγησης λύσεων σε χρόνια προβλήματα και παθογένειες, που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές, ότι τόσο συμπεριφορές που υποδηλώνουν στείρα άρνηση προσαρμογής στη νέα καθημερινότητα (με τη γενικόλογη επίκληση της υγειονομικής ασφάλειας), όσο και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε παρωχημένους κοινωνικούς αυτοματισμούς και διασπούν τη λειτουργηματική ενότητα, που οφείλει να χαρακτηρίζει το σύνολο των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, είναι εμφατικά αποδοκιμαστέες, από όπου κι αν προέρχονται. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου προασπίζεται με δυναμική υπευθυνότητα και αποτελεσματικές ενέργειες το ζήτημα της απαιτούμενης συνεργασίας των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μόνο μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας αυτής (Δικαιοσύνη) υπέρ των πολιτών».
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Στρατηγόπουλος, σήμερα αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΔΣΒ θα παραδώσει 40.000 γάντια στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να παραδώσει και 20 ηλεκτρονικά θερμόμετρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το