Άρθρα

Ο χωρόχρονος και οι μαύρες τρύπες του Αϊνστάιν

Του Γιώργου Ινεπολόγλου,
φυσικού

Τα απλά μαθηματικά και η απλή φυσικοχημεία μας δείχνουν ξεκάθαρα και πολύ εύκολα την περιεκτικότητα που προκύπτει κατά την ανάμιξη κάποιων υλικών άρα και τον συγχρωτισμό τους, όπως συνηθίζεται να λέγεται τώρα τελευταία για τον πληθυσμό μιας αγέλης έμβιων όντων. Στην πραγματικότητα μιλάμε για το ίδιο φυσικό μέγεθος είτε αναφερόμαστε στην στατιστική, είτε στη φυσικοχημεία, είτε στον συνωστισμό ανθρώπων με την κοινωνιολογική της σημασία, δηλαδή πόσοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Αυτό είναι το μέγεθος της πυκνότητας. Δηλαδή ποσότητα υλικού σε συγκεκριμένο όγκο. Μπορούμε χωρίς να κάνουμε επιστημονικό σφάλμα να θεωρήσουμε ότι, οι δραστηριότητες των περιπατητών εξελίσσονται σε επίπεδο και όχι στο χώρο. Άρα αντί για τον όγκο των τριών διαστάσεων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εμβαδόν. Οι βιολόγοι μας λένε ότι μία ασφαλής απόσταση μεταξύ των ατόμων για την μη μετάδοση του κορωνοϊού είναι 2 μέτρα. Δείτε λοιπόν τα σφάλματα που κάνει η πολιτεία στα μέτρα που ανακοινώνει. Στην παρακάτω εικόνα οι μαύρες κουκίδες παριστάνουν 100 ανθρώπους είτε στο πράσινο πλαίσιο είτε στο κόκκινο. Η διαφορά στα δύο πλαίσια είναι το εμβαδόν. Αν το εμβαδόν του κόκκινου πλαισίου είναι Ε το εμβαδόν του πράσινου είναι 4Ε . Το μέγεθος που μπορεί να καθορίσει τον συνωστισμό είναι Α=100/4Ε μονάδες στο πράσινο πλαίσιο και φυσικά Β=100/Ε μονάδες στο κόκκινο πλαίσιο. Προσέξτε τον παρονομαστή του κλάσματος. Τα μαθηματικά που μάθαμε στα ελληνικά σχολεία, και είναι τα σωστά, λένε ότι ο μικρότερος συνωστισμός είναι ο Α που αντιστοιχεί στο πράσινο πλαίσιο. Ο πληθυσμός είναι συγκεκριμένος και πρέπει να τον κατανείμεις σε μεγαλύτερο εμβαδόν. Όταν κλείνεις παραλίες, απαγορεύεις ψάρεμα, βάζεις πρόστιμα σε περιπατητές στο βουνό κλπ τότε περιορίζεις τον χώρο κίνησης του πληθυσμού. Άρα προκαλείς συνωστισμό. Πείτε μου γιατί προτιμάτε το επικίνδυνο κόκκινο πλαίσιο ;

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε αν θεωρήσουμε ότι τα πλαίσια παριστάνουν χρονική διάρκεια. Αν δώσουμε μεγάλη χρονική διάρκεια για την κυκλοφορία και κατανείμουμε τους ανθρώπους σε δραστηριότητες ολόκληρο το εικοσιτετράωρο τότε όλο και λιγότεροι άνθρωποι θα κυκλοφορούν το δευτερόλεπτο άρα θα έχεις μικρό συνωστισμό. Αν ζούσε σήμερα ο Αϊνστάιν θα σας έλεγε κατάμουτρα. Κύριοι αποτύχατε στον χωροχρόνο. Το μόνο που σας απομένει είναι να σας καταβροχθίσει η μαύρη τρύπα της κοινωνίας.
Ακριβώς τα ίδια συμπεράσματα θα βγάλετε με τα πολλά ή λίγα δρομολόγια στις συγκοινωνίες. Πληρώστε τα μέσα μεταφοράς για περισσότερα δρομολόγια και μικρότερο συνωστισμό και όχι τα τηλεοπτικά κανάλια να θάβουν τα πλάνα της Ικαρίας, γιατί προκαλούν συνωστισμό κυβερνητικής υποστήριξης που βλάπτει σοβαρά την υγεία και την δημοκρατία. Θεωρώ αντιεπιστημονικό τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου κίνησης. Γίνεται μόνο για λόγους πολιτικής πειθαρχίας. Δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι προτείνουν τέτοια μέτρα. Να βγουν και να φωνάξουν ξεκάθαρα την επιστημονική τους άποψη και όχι τις πολιτικές τους επιθυμίες. Τα ήξεις αφήξεις στο χθες δεν έπρεπε να φοράμε μάσκα (γιατί δεν υπήρχαν) ενώ σήμερα είναι απαραίτητη μου δίνει το δικαίωμα να φωνάξω. Είστε επιστήμονες ή κυβερνητικά στελέχη ; Για δε τους κυβερνώντες πρέπει να φωνάξω. Στο εξωτερικό μάθατε τα ίδια μαθηματικά ; Αν ναι, πείτε μου τι σκοπό έχετε; Nα μας ξεπαστρέψετε ; Δεν θα βλάψω κανέναν και δεν θα με βλάψει κανένας αν πάρω την οικογένειά μου και πάω για περίπατο στο Βουνό ή αν θα καθίσω σε ένα παγκάκι στην παραλία. Γιατί οι λιμενικοί του Βόλου δεν μας επιτρέπουν ούτε στο παγκάκι να καθίσουμε. Έλεος πια !!!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το