Τοπικά

Ο Bόλος και το Πήλιο στην έκθεση τουρισμού της Ζυρίχης

Ο Δήμος Βόλου / Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλίου και την αντιδημαρχία Ζαγοράς Μουρεσίου και παράλληλα με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, πραγματοποίησαν νέο άνοιγμα προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου. Συγκεκριμένα η αποστολή συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού FESPO στην πρωτεύουσα της Ελβετίας τη Ζυρίχη από τις 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2019. Ο Προορισμός για ακόμη μια φορά προβλήθηκε συνολικά ως Βόλος και Πήλιο με το αναγνωρίσιμο πια λογότυπο VOLOS PELION IT’S TRUE, ενώ η περιοχή συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το άνοιγμα της αγοράς της Ελβετίας είχε ενταχθεί από το προηγούμενο έτος ως νέος στόχος προώθησης της περιοχής, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των Ελβετών που επισκέπτονται το Βόλο και το Πήλιο. Η περιοχή δείχνει να ταιριάζει στο προφίλ του Ελβετού τουρίστα καθώς φαίνεται να επιλεγεί το τρίπτυχο ήλιος βουνό και θάλασσα, αλλά μέσα στις πρώτες επιλογές του είναι δράσεις όπως περπάτημα στο βουνό ποδηλασία ιστιοπλοΐα, όπως και γαστρονομία, χαρακτηριστικά που πλαισιώνουν την περιοχή μας.

Ο προορισμός προβλήθηκε σε μεμονωμένους επισκέπτες της έκθεσης σε τουριστικά γραφεία και tour operators . Παράλληλα συζητήθηκαν με το ΕΟΤ τρόποι προβολής του προορισμού σε συνδυασμό με ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων. Το πρόγραμμα προβολής συνεχίζεται με τις εκθέσεις τουρισμού στις Βρυξέλλες , στο Τελ Αβιβ, στη Σόφια, στο Μόναχο, και στη Ρουμανία για το μήνα Φεβρουάριο ενώ ακολουθούν εκθέσεις τουρισμού στο Παρίσι και τη Λευκωσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το