Κόσμος

Ο Μπερλουσκόνι ξαναχτυπά: Η δημαρχία της Ρώμης δεν είναι δουλειά για μητέρες

berlusconi.15.3.708

Η άποψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις γυναίκες- ιδιαίτερα τις μητέρες- και τις δουλειές που μπορούν να κάνουν, προκαλεί αντιδράσεις στην Ιταλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δημαρχία της Ρώμης δεν είναι δουλειά για μία μητέρα.

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μία μητέρα δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά», είπε στο Rai Uno, αναφερόμενος στην υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές στη Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία είναι έγκυος.

«Μία μητέρα δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε μία απαίσια δουλειά και η διοίκηση της Ρώμης σήμερα είναι μία απαίσια δουλειά, που απαιτεί 14 ώρες στο γραφείο», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Η Μελόνι, η οποία διετέλεσε υπουργός νεότητας στην κυβέρνηση του Μπερλουσκόνξι, από το 2008 έως το 2011, τώρα ηγείται του κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας και έχει τη στήριξη της Λίγκας του Βορρά.

«Ελπίζω να γίνω εξαιρετική μητέρα, όπως όλες οι άλλες γυναίκες, που ανάμεσα σε χίλιες άλλες προκλήσεις, καταφέρνουν να συνδυάσουν εργασία και μητρότητα», απάντησε στον Μπερλουσκόνι μέσω της La Repubblica.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι στηρίζει την υποψηφιότητα του Γκουίντο Μπερτολάσο στη Ρώμη. Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα, αλλά αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Και ο ίδιος ο Μπερτολάσο έκανε ανάλογες δηλώσεις για την Μελόνι, λέγοντας τη Δευτέρα ότι «δεν θα μπορεί να βάλει τάξη στα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό και τους ποντικούς στη Ρώμη όταν θα πρέπει να είναι στο σπίτι της και θα θηλάζει».

Στο όλο θέμα πήρε θέση και ο Ματέο Ρέντσι, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας να δηλώνει «Εννοείται πως μία μητέρα μπορεί να είναι δήμαρχος».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το