Τοπικά

Ο Αθ. Λιούπης για την ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για τη διεύρυνση του μέτρου της υπαγωγής στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών, ώστε να συμπεριληφθούν, τόσο οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό, όσο και αυτές που απασχολούν εργαζόμενους με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, προώθησε με αναφορά του στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά αλλά και στη σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας η συντριπτική πλειονότητα των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων είναι συνήθως ατομικές ή οικογενειακές και επομένως δεν απασχολούν όλες εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής ζητά τη διεύρυνση των κριτήριων υπαγωγής, έτσι ώστε να ενταχθούν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης περισσότερες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Ο κ. Λιούπης με την αναφορά του ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο και να διευρύνουν τους όρους ένταξης του προγράμματος, ώστε υπάρξει συνδρομή στην επερχόμενη επανεκκίνηση χιλιάδων επιχειρήσεων στην Επικράτεια. Τέλος, ο Βουλευτής επισημαίνει πως η άμεση παρέμβαση των Υπουργών κρίνεται καθοριστική, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το