Τοπικά

Ο Αθ. Λιούπης ενημέρωσε τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στη Μαγνησία

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων στην οποία είναι μέλος ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης. Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο ορισμός των Διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, μεταξύ αυτών και της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Αρχικά, παρουσιάστηκαν και οι επτά υποψήφιοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ενώ ο κ. Λιούπης στην τοποθέτησή του απευθύνθηκε προς τον κ. Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην οποία υπάγονται και οι υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας (Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και Κέντρα Υγείας Μαγνησίας) και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και θα κληθεί ο ίδιος να αντιμετωπίσει.
Ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπίσετε είναι κάθε άλλο παρά καλή. Υποστελεχωμένη κεντρική διοίκηση με τις περισσότερες θέσεις να καλύπτονται από προγράμματα του ΟΑΕΔ ή επικουρικού προσωπικού, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας βαριά υποστελεχωμένα, που αδυνατούν να καλύψουν καθημερινή εφημερία σε ορισμένες ειδικότητες, όπως οφθαλμίατροι, νευροχειρουργοί στο Νοσοκομείο Βόλου.
Νοσοκομεία που έχουν ολοκληρώσει τους προϋπολογισμούς και περιμένουν άμεση χρηματοδότηση για να αποπληρώσουν προμηθευτές και να συνεχίσουν το έργο τους. Οργανισμοί Νοσοκομείων που αναμένουμε δύο χρόνια τώρα, ενώ ήδη έχουν αναπτυχθεί νέες δομές και δεν μπορούν να στελεχωθούν και έργα υποδομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που περιμένουν να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν».
Ο κ. Λιούπης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν οι Διοικητές, ενώ κατέθεσε τη σκέψη του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης της διοικητικής έκτασης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία εκτείνεται αυτή τη στιγμή από τη Ν.Α. Πίνδο μέχρι την Κύμη και τη Σκύρο, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ευχές για τη νέα χρονιά
Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και φυσικά τους εκπαιδευτικούς μία καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.
Το σχολείο αποτελεί πηγή παιδείας, διάπλασης του χαρακτήρα των παιδιών, κοινωνικοποίησης, καταρτίζοντας σωστούς, δίκαιους και ευσυνείδητους πολίτες. Οι μαθητές πρέπει να εμπιστευτούν τους εκπαιδευτικούς τους και οι εκπαιδευτικοί, τους μαθητές τους.
Εργαζόμαστε για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα, πέρα από τα στενά όρια της στείρας μάθησης με έμφαση στην ουσιαστική γνώση και την καινοτομία.
Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας »!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το