Κόσμος

Ο Ασαντ ορκίζεται να πάρει πίσω τη Συρία

asant-syria
Μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για κατάπαυση εχθροπραξιών στη Συρία, ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ ορκίζεται να επανακτήσει τον έλεγχο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Γαλλικό πρακτρορείο, o Σύρος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η ανάμειξη άλλων χωρών στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας συνεπάγεται μεγαλύτερο χρόνο επίλυσης των προβλημάτων που την ταλανίζουν.
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν σήμερα το πρωί ότι θα ξεκινούσαν την αποστολή πακέτων βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά από την απόφαση των παγκόσμιων δυνάμεων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη χώρα σε μια εβδομάδα.
Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα περασμένα πέντε χρόνια.
Σε ορισμένες Συριακές πόλεις η κατάσταση είναι πλέον δραματική, καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Οι εικόνες σκελετωμένων παιδιών και εξαθλιωμένων πολιτών «στοιχειώνουν» την παγκόσμια κοινότητα και εντείνουν τις φωνές που ζητούν την ανεύρεση λύσης στο Συριακό.
Με τα Ηνωμένα Έθνη να εικάζουν ότι περισσότεροι από 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, οι δηλώσεις του Σύρου προέδρου ακούγονται σκληρές και προκλητικές στην υπόλοιπη παγκόσμια κοινότητα. Οι ΗΠΑ και άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν τονίσει ότι ο Μπάσαρ αλ Άσαντ αποτελεί μέρος του προβλήματος και πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του και να οδηγήσει τη χώρα σε δημοκρατικές εκλογές.
«Θα προσπαθήσουμε να επανακτήσουμε ολόκληρη τη Συρία, χωρίς κανένα δισταγμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσαντ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το