Πολιτισμός

Ο Αργύρης Πανταζάρας απόψε στην «Εξωραϊστική» για την προβολή της ταινίας «Digger»

Μία ταινία που δίνει την ευκαιρία στον θεατή να… σκάψει βαθιά μες στην ψυχή του, χαρακτήρισε ο Αργύρης Πανταζάρας το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Σήμερα το βράδυ στις 9, με αφορμή την προβολή του στην «Εξωραϊστική», ο Βολιώτης ηθοποιός, ο οποίος κρατάει πρωταγωνιστικό ρόλο στο καστ, θα δώσει το «παρών» στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο που λειτουργεί στην πόλη και θα μιλήσει για το έργο.

Το «Digger» είναι ένα φιλμ που έχει πάρει πληθώρα βραβείων μέχρι στιγμής, ενώ ο σκηνοθέτης του έχει αποσπάσει θετικές κριτικές στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιούργησε. Έτσι, ο Αργύρης Πανταζάρας πρόσθεσε στο βιογραφικό του μία ταινία, η οποία ακούγεται αρκετά και σημειώνει επίσης εισπρακτική επιτυχία, σε μια εποχή δύσκολη γενικότερα για τον κινηματογράφο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τον Βαγγέλη Μουρίκη, σε ρόλους πατέρα και γιου

«Η ταινία είναι μία τρανή απόδειξη πως μιλάει στην ψυχή, γιατί δημιουργήθηκε με ειλικρίνεια και εντιμότητα, από έναν άνθρωπο καλής πάστας, όπως είναι ο Τζώρτζης Γρηγοράκης», τόνισε για τον σκηνοθέτη, υπό τις οδηγίες του οποίου υποδύθηκε τον ρόλο ενός γιου που έρχεται κοντά στον πατέρα του μετά από χρόνια απουσίας, όταν ακόμη ήταν μικρό παιδί. «Με το «Digger» στέλνουμε ένα μήνυμα, γιατί πρόκειται για μία θεραπευτική ταινία. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα, ούτε είναι αυτό-αναφορική. Αντίθετα, μας προτρέπει να αρχίσουμε να αφουγκραζόμαστε το τι συμβαίνει μέσα μας ή σε μία σχέση πατέρα και γιου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μέσα από τον ρόλο του στο έργο, που θα προβληθεί σήμερα στην «Εξωραϊστική», ο Βολιώτης ηθοποιός υπογράμμισε ότι «ένιωσε να επιστρέφει στις ρίζες του». «Μου ταιριάζει κάτι τέτοιο, ενώ σκέφτομαι πως για να ζήσουν τα φύλλα, πρέπει να ποτίζουμε τις ρίζες. Ε, ήρθε η ώρα να το κάνουμε», είπε, ενώ έπειτα στάθηκε στη χρονική συγκυρία που τον κάνει να νιώθει ακόμη πιο ικανοποιημένος: «Όταν πρόκειται περί Τέχνης, τέτοια projects έρχονται στη σωστή στιγμή. Κατ’ εμέ η Τεχνη είναι όπως τα παιδιά. Αυτά αποφασίζουν πότε θα έρθουν στη ζωή».
Κλείνοντας, έθιξε το ζήτημα για το πώς θα είναι τα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο στη μετά-Covid εποχή: «Σε καταστάσεις και εποχές κρίσιμες, όταν δηλαδή τα πράγματα πατάνε «παύση» από τη ζωή και τη φύση, η Τέχνη σηκώνει τα μανίκια και αρχίζει τη δουλειά. Πατάει το «play». Όπως στον πόλεμο οι γιατροί έχουν πολύ δύσκολη δουλειά, έτσι κι εμείς, σε τέτοιες καταστάσεις, στον κόσμο του πνεύματος έχουμε πολύ καύσιμο. Με αφορμή και το «Digger», σκάβουμε την ψυχή μας. Όχι μόνο τα βουνά ή τους μελλοντικούς μας τάφους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το