Τοπικά

Ο Αργύρης Κοπάνας στις ακτές των δημοτικών ενοτήτων

Στις βραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” ακτές των δημοτικών ενοτήτων και στις πληγείσες από τον “Ιανό” παραλίες της Δημητριάδας και του Λόγγου, περιόδευσε ο αντιδήμαρχος Αργύρης Κοπάνας, όπου εκτελούνται συντονισμένες εργασίες από τις διευθύνσεις Τουρισμού-Καθαριότητας-Πρασίνου του Δήμου Βόλου.
Επτά ακτές των δημοτικών ενοτήτων έχουν βραβευτεί με τη “Γαλάζια Σημαία” (Πλατανίδια, Καρνάγιο, Αγριά-Valis και Θωμάς Σουτραλί-, Κριθαριά, Χρυσή Ακτή Παναγίας, Νέα Αγχίαλος), στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού, τοποθέτησης ομπρελών, ναυαγοσωστικών πύργων, πινακίδων πληροφόρησης, αποδυτηρίων, μηχανισμών για πρόσβαση ΑΜΕΑ, κάδων ανακύκλωσης, χημικών τουαλετών και συντήρησης των υποδομών.
Επίσης, ο Αργύρης Κοπάνας τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στις πληγείσες από τον “Ιανό” παραλίες της Δημητριάδας και του Λόγγου στη Νέα Αγχίαλο, όπου πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού από πάσης φύσεως ογκώδη και βαρέα αντικείμενα και από καλάμια, ξύλα και φύκια, που είχε εκβράσει η θάλασσα. Επιπλέον, με μηχανήματα έργου συντελέστηκε η ομαλοποίηση της ακτής, ώστε να είναι προσβάσιμη και προσπελάσιμη από τους λουόμενους.

Σε δηλώσεις του ανάφερε τα εξής: ” 7 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις παραλίες των δημοτικών ενοτήτων, που αποτελούν σύμβολο ποιότητας των νερών και του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα, με το πρόγραμμα ” Γαλάζιες Σημαίες”, οι βραβευμένες ακτές αρχίζουν να ετοιμάζονται από τις αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε να αναρτηθούν οι γαλάζιες σημαίες έως την 1η Ιουλίου. Η διεύθυνση Τουρισμού υπό τον συνάδελφο αρμόδιο αντιδήμαρχο, Τάσο Μπατζιάκα, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Για να κερδίσει μια ακτή γαλάζια σημαία πρέπει η ποιότητα των νερών να είναι “εξαιρετική” και η παραλία να πληροί 33 αυστηρά κριτήρια, όπως καθαριότητα ακτής, υποδομές, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, εγκαταστάσεις υγιεινής”.
Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας: ” Όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τις παραλίες μας, ώστε να απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι δημότες μας και οι επισκέπτες. Η παροχή όσο το δυνατόν υψηλότερων υπηρεσιών αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κύπρος: Συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός μετά το πολύνεκρο τροχαίο λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Η τραγική είδηση του ξεκληρίσματος μιας ολόκληρης οικογένειας σε τροχαίο σημάδεψε την πρώτη μέρα του…

1 Ιανουαρίου 2024

Ιταλία: Μία γυναίκα νεκρή από κροτίδες από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς

Εορτασμοί κάθε είδους και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν σε κάθε…

1 Ιανουαρίου 2024

Τραγωδία στη Σάμο: 87χρονος έπεσε σε δεξαμενή και σκοτώθηκε

Τραγωδία σημειώθηκε στη Σάμο, καθώς ένας 87χρονος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από στέρνα στην περιοχή Κουμαίικα.…

1 Ιανουαρίου 2024

Ολλανδία: Επεισόδια και συγκρούσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Πάνω από 200 συλλήψεις

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…

1 Ιανουαρίου 2024

Πρωτοχρονιά 2024: Εντυπωσιακές εικόνες της NASA – Έλαμψε η Γη στο διάστημα

Μοναδικές εικόνες μοιράστηκε η NASA από το πώς φαίνονταν από το διάστημα οι εορτασμοί για…

1 Ιανουαρίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων – Παρών και ο γιος του Ερντογάν

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν σήμερα, Πρωτοχρονιά τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαδηλώσουν κατά της…

1 Ιανουαρίου 2024