Τοπικά

Ο Αργύρης Κοπάνας στη Δράκεια για την Επέτειο μνήμης των 115 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 115 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 18η Δεκεμβρίου 1943, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων, Αργύρης Κοπάνας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Στο μαρτυρικό χωριό της Δράκειας, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε, κάτω από δυνατή χιονόπτωση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, προσκλητήριο των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Ο Αργύρης Κοπάνας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: ” στο μαρτυρικό χωριό της Δράκειας κρατάμε και εφέτος ζωντανή και άσβεστη την ιστορική μνήμη της εκτέλεσης των 115 συμπατριωτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η θυσία τους αποτελεί σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. 18 Δεκεμβρίου 1943: η αποφράδα εκείνη ημέρα, που βάφτηκε με το αίμα αθώων ανθρώπων, θα μας θυμίζει πάντοτε την θηριωδία των γερμανών ναζιστών, αλλά και θα αναδεικνύει την αξία και την σπουδαιότητα της Ειρήνης μεταξύ των λαών. Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς μας! Αθάνατοι”!
Ομιλία για το χρονικό της εκτέλεσης εκφώνησαν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καλαντζής και η Δρακειώτισσα Άννα Ζαχαρού.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα Δράκειας και τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Δράκεια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το