Ελλάδα

Ο Άρειος Πάγος απέλυσε δύο ακόμα δικαστές

Δύο ακόμα δικαστές απολύθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ανεβάζοντας τον αριθμό των δικαστών που έχουν απολυθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο συνολικά στους 15.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου συγκλήθηκε με αντικείμενο την απόλυση οκτώ δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, με πρωτοβουλία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα του δικαστηρίου Βασίλειο Πλιώτα.

Η Ολομέλεια τελικά κατέληξε στην απόλυση δύο εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών για λόγους ανικανότητας να ανταποκριθούν στα σύνθετα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για απαλλαγή της Δικαιοσύνης από μη ικανούς δικαστές. Η μία από τις δύο υποθέσεις που αφορούσε εισαγγελέα που υπηρέτησε στην Κέρκυρα, υπήρξε χαρακτηριστική της ολιγωρίας που είχε επιδειχθεί για χρόνια, ενώ η εν λόγω εισαγγελικός είχε στο συρτάρι πάνω από τρεις χιλιάδες δικογραφίες τις οποίες δεν είχε καν ανοίξει.

Εισαγγελέας είχε στο συρτάρι της πάνω από 3.000 δικογραφίες τις οποίες δεν είχε καν ανοίξει.

Ενδεικτικό της απόλυτης ανεπάρκειάς της είναι το γεγονός ότι όταν αναζητήθηκαν οι δικογραφίες από τους προϊσταμένους τους, βρέθηκαν άλλες στο σπίτι της, άλλες σε φιλικά της σπίτια, ενώ 153 δικογραφίες, δηλαδή υποθέσεις πολιτών, αγνοούνται!

Εις βάρος της εισαγγελέως που απολύθηκε τελικά έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαγωγή εγγράφων, εντούτοις μέχρι τώρα δεν είχε εκδιωχθεί από το δικαστικό σώμα.

Σημειωτέον ότι η εισαγγελέας που απολύθηκε είχε υπηρετήσει στην Κέρκυρα για 18 ολόκληρα χρόνια. Από το 2002 έως το 2020.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το