Πολιτισμός

«Ο Αρχιμήδης και η εποχή του», έκθεση-αφιέρωμα στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα

Άνοιξε χθες τις πύλες της για το κοινό η έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη…
Το μουσείο Αρχιμήδη του κ. Κοτσανά που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία, με τις μοναδικές διαδραστικές ανακατασκευασμένες εφευρέσεις, θα φιλοξενηθούν στον χώρο του Ergon Showground, περιμένοντας τους επισκέπτες να αναφωνήσουν «εύρηκα!» και να ζήσουν την έξαψη της ανακάλυψης. Η προσοχή στις λεπτομέρειες και η ακρίβεια, με την οποία κατασκευάζονται τα εκθέματα, έχουν εκτιμηθεί διεθνώς, καθώς οι εκθέσεις του κ. Κοτσάνα έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου.
Το θαυμαστό πλανητάριο, το ακριβές υδραυλικό ωρολόγιο, το χερσαίο και θαλάσσιο οδόμετρο, το φοβερό ατμοτηλεβόλο, τον γιγαντιαίο καταπέλτη, τον γερανό τριδιάστατης κίνησης, τον πανίσχυρο βαρουλκό, το εντυπωσιακό (ο)στομάχιο, τα εμπρηστικά κάτοπτρα, τον υδραυλικό κοχλία του Αρχιμήδη, είναι μερικά μόνα από τα εκθέματα που θα δουν οι επισκέπτες της έκθεσης. Εκτός από τους ξεναγούς, τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές, ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά.
Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019, το Μουσείο είναι μέλος του ICOM – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσείων Πιστοποιημένο από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός».

Διακρίσεις: 2ο καλύτερο στην Ευρώπη στα κρυμμένα θεματικά μουσεία, 1ο στην Ελλάδα στα θεματικά μουσεία. Tripadvisor: 2ο στις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών μετά το Μουσείο της Ακρόπολης.
Ώρες και μέρες λειτουργίας για σχολεία: Δευτέρα με Παρασκευή από 8.30 μέχρι 12.30. Ώρες και μέρες λειτουργίας για το κοινό: Τετάρτη 18.00 μέχρι 21.00, Σάββατο 11.00 μέχρι 19.00, Κυριακή 11.00 μέχρι 19.00 (διάρκεια επίσκεψης 45 λεπτά).
Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2421108616-6943167200.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το