Τοπικά

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε τους πυροσβέστες που βούτηξαν στο λιμάνι για να σώσουν 62χρονο

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος και τίμησε τους δύο πυροσβέστες που το βράδυ της Παρασκευής βούτηξαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα στην παραλία του Βόλου για να σώσουν έναν 62χρονο.

“Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Βόλου καθώς είναι μια υπηρεσία με σημαντική αποστολή, τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας του λαού της Μαγνησίας.  Η επίσκεψή μου σήμερα εντάσσεται σε κύκλο επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καπέλιος ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό και να συνομιλήσει με τους πυροσβέστες.  Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις.

Ο κ. Καπέλιος τόνισε πως είναι πολύ ικανοποιημένος με τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και πως η αποτελεσμάτικότητά της είναι αποδεδειγμένη.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος τιμήθηκαν οι πυροσβέστες Νεκτάριος Κιμανετζής και Στέργιος Παπαζήσης που έπεσαν στα νερά για να σώσουν έναν 62χρονο.

“Είναι μια σπουδαία πράξη από δύο συναδέλφους.  Όταν ένας πολίτης είχε πέσει στο λιμάνι, έπεσαν με αυτοθυσία στα νερά και τον διέσωσαν. Είναι μια ηρωική πράξη, τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω” σημείωσε ο κ. Καπέλιος.

Από την πλευρά του ο  διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου καλωσόρισε τον κ. Καπέλιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και σημείωσε:

“Η πόλη έχει το φυσικό της πλούτο αλλά και πολλές προκλήσεις της καθημερινότητας. Ως αρχηγός έχει την εικόνα του σώματος. Ο κ. Καπέλιος έχει διαχρονικές σχέσεις με την πόλη του Βόλου και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα.  Σε κάθε κάλεσμά μας ανταπεξέρχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του.  Από την πλευρά μας θα καταθέσουμε τα προβλήματα της Υπηρεσίας που πιστεύουμε ότι τα γνωρίζει”.

Ο κ. Πόζογλου έδωσε τα συγχαρητήριά του στους δύο πυροσβέστες που με αυτοθυσία έσωσαν τον 62χρονο στην παραλία του Βόλου.

“Έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος είναι ζωντανός.  Εύχομαι να του πάνε όλα καλά γιατί, από όσο γνωρίζουμε είναι σε κρίσιμη κατάσταση” δήλωσε ο διοικητής.

Αναφορικά με το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων, ο κ. Πόζογλου σημείωσε πως το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία.  “Είναι ένα διαχρονικό θέμα αλλά το θέτουμε πάντα και γίνονται προσπάθειες αλλά οι συγκυρίες είναι δύσκολες.  Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε ό,τι καλύτερο και είμαστε στην αναμονή”.

Ο πυροσβέστης Νεκτάριος Κιμανετζής δήλωσε πως όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό “Πήγαμε στο σημείο, είδαμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα και οι καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες, με αποτέλεσμα να δούμε ότι υπήρχε κίνδυνος. Χωρίς δεύτερη σκέψη, με τον συνάδελφό μου και τους υπόλοιπους συναδέλφους τραβήξαμε το θύμα, το οποίο ήταν μέσα στη θάλασσα”.

Ο κ. Κιμανετζής πρόσθεσε πως ο συνάδελφός του δέθηκε με σκοινί ενώ σε ερώτηση για το αν σκέφτηκαν εκείνη την ώρα πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκαναν ανέφερε:

“Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι πολλά, θες να κάνεις ό,τι το καλύτερο για τον συνάνθρωπό σου.Αν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι πρόκειται να κάνεις, πιστεύω ότι το έχεις χάσει. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Νιώθω πολύ ευχάριστα, επικρατεί ένα καλό κλίμα και από τους συναδέλφους μου. Εννοείται ότι θα το ξανάκανα. Μακάρι να είμαστε καλά και να γίνονται πάντα τέτοιες καλές πράξεις”.

“Οι κινήσεις μας ήταν αυθόρμητες. Είναι καθήκον του πυροσβέστη να είναι εκεί πάντα” δήλωσε ο πυροσβέστης Στέργιος Παπαζήσης.

Ανέφερε επίσης πως είναι συλλογική δουλειά γιατί αποτελούν μια ομάδα.

“Για αυτό κι εμείς που βουτήξαμε νιώθαμε ασφάλεια γνωρίζοντας ότι είναι οι συνάδελφοι απ’ έξω. Είναι καθήκον μας και θα το επαναλάβουμε αν χρειαστεί. Αποφασίσαμε να βουτήξουμε σε χρόνο μηδέν, γιατί αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι ήταν μικρό παιδί στη θάλασσα, οπότε έπρεπε να κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα. Όχι ότι η αξία του ανθρώπου που είναι μεγάλος σε ηλικία δεν έχει σημασία, αλλά όταν είναι παιδί, έχει περισσότερη”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το