Τοπικά

Ο Αποστολάκης καλεί τον Τρ.Γκογκινούδη να παραιτηθεί για το πάρτι στα Παλιά – Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» και δημοτικός σύμβουλος, Ιάσονας Αποστολάκης, θέτει ερωτήματα για την σχέση του street bar της περιοχής των Παλαιών που προκάλεσε την οργή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά λόγω της λειτουργίας του, με πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής και αφήνει αιχμές για ολιγωρία από την πλευρά του Δήμου, ενώ υπονοεί ότι διαμορφώνεται αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων από το Δήμο προς τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Πορταριά, Αγριά, Tropicana. Τρία στα τρία. Αυτή κι αν είναι ζούγκλα! Ζούγκλα ασυδοσίας και θράσους.
Για τις διακοπές του Δημάρχου στην Πορταριά, έφταιγε η άτιμη η συγκυρία, δεν χωρούσε το σόι σε ένα σπίτι τη στιγμή που όλοι ήμασταν κλεισμένοι μέσα, πιστοί στο #Μένουμε_Σπίτι και όλα τα άλλα ξενοδοχεία κλειστά.
Στην Αγριά η λαχτάρα και η λιγούρα για εκλεκτά εδέσματα έκαναν και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου να ανοίξει την ψησταριά για να περιποιηθεί εκλεκτούς καλεσμένους, όπως λέγεται… Τελικά, ποιοι ήταν οι “διάσημοι” και οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι;
Με το street bar στα Παλαιά η κατάσταση περνάει σε άλλο επίπεδο!

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία διαφήμιζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πάρτι από τις 24 Απριλίου, με ερωτηματικό για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του, στο οποίο λόγω συνωστισμού έγινε κάθε παραβίαση των υγειονομικών μέτρων που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η διαφήμιση στο συγκεκριμένο μαγαζί από τον ίδιο, αλλά και από τη σύζυγό του η οποία είναι διευθύντρια των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, οι ευχές για “καλές δουλειές” δημιουργούν ερωτήματα. Φαίνεται να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης…

Γι’ αυτή την πρωτοφανή πρόκληση υπάρχει κανείς που πιστεύει πως ο συγκεκριμένος αιρετός μπορεί να παραμένει στη θέση του; Γι’ αυτή την πρωτοφανή πρόκληση η παραίτηση είναι το ελάχιστο. Τόσο από αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΜΒ αλλά ειδικά και από την δημοτική αστυνομία. Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Με τι αξιοπιστία (σε…ελεύθερη μετάφραση μούτρα) άλλωστε θα ελέγξει τους άλλους καταστηματάρχες και τους άλλους πολίτες; Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες και ο σύλλογός τους έχουν κάτι να πουν ή έχει κυριαρχήσει πλήρως ο νόμος της σιωπής και θα είναι οι “ριγμένοι” της υπόθεσης όντας νομοταγείς και τηρώντας τις οδηγίες; Έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με κάποιους άλλους; Δεν το νομίζουμε…

Διαβάζουμε ότι ενοχλήθηκε ο κος Χαρδαλιάς. Ας κινητοποιήσει τους αρμόδιους πλέον, κάτι που δεν είδαμε στην Παρταριά. Βλέπετε δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια…Αστυνομία και εισαγγελέας στην πόλη υπάρχουν;
Και για να έχουμε καλό ερώτημα, μπορεί η ΔΟΥ να μας απαντήσει αν γίνεται κρατικός λειτουργός (ο συγκεκριμένος αιρετός είναι αστυνομικός) να είναι και ιδιοκτήτης επιχείρησης; Σε ποιόν τελικά ανήκει το εν λόγω μπαρ; Αν είναι έτσι προτρέπουμε κάθε δημόσιο υπάλληλο να μπει στον κόσμο της νύχτας για ένα extra εισόδημα. Εκτός και αν η προβολή έγινε τελικά επειδή υπάρχει αγάπη για την τοπική επιχειρηματικότητα…»

Η απάντηση του Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης διαψεύδει πως έχει ιδιοκτησιακή σχέση αυτός ή συγγενικό του πρόσωπο με το steet bar στην περιοχή των Παλαιών Βόλου και δηλώνει πως θα απαντήσει στους ισχυρισμούς του Ιάσονα Αποστολάκη με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η απάντηση του κ. Γκογκινούδη:

“Σε κατάσταση αντιπολιτευτικού αμόκ, με το ελαφρυντικό των ποικίλων ψυχικών παρενεργειών που ο κορωνοϊός επιφέρει, ως οι ειδικοί συνηγορούν, ο ανεκδιήγητος Ιάσονας Αποστολάκης συνεχίζει τον αγώνα κατά της Δημοτικής Αρχής συνεπικουρούμενος από νύφες, εκδότες και λοιπές δυνάμεις, και πάντα μετερχόμενος του ψεύδους και της συκοφαντίας .
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια και επειδή την οριστική απάντηση στις αθλιότητες του μικρού Ιάσονα θα δώσει η Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω, δυο μόνο λόγια:
Ουδεμία ιδιοκτησιακή σχέση έχω εγώ ή συγγενικό μου πρόσωπο με το street bar, τα εγκαίνια του οποίου σφόδρα τον ενόχλησαν. Και αυτό ρητά και κατηγορηματικά προκύπτει από έγγραφα που υπάρχουν, είναι κατατεθειμένα και φυσικά θα προσκομιστούν και ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Δεν γνωρίζω και δεν με αφορά αν δικαίως ή όχι ο ακρογωνιαίος αυτός βράχος της ηθικής και της νομιμότητας ενοχλήθηκε, αλλά τον ενημερώνω, αν και όφειλε να γνωρίζει, ότι ούτως ή άλλως ουδέν αδίκημα διαπράχθηκε για τον απλούστατο λόγο ότι η λειτουργία του καταστήματος έγινε νόμιμα, με βάση όσα ίσχυαν μέχρι τότε, πριν την παρέμβαση Χαρδαλιά και την εφαρμογή νέων οδηγιών.
Θα μπορούσα πολλά να γράψω γι αυτό το όνειδος, που αποτελεί για το Δήμο Βόλου και την Αριστερά, και που ονομάζεται Ιάσονας Αποστολάκης. Έχω, ωστόσο, σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ και, κυρίως, δεν έχω οιουδήποτε τύπου συμπλέγματα να με ορίζουν και να με καθοδηγούν.
Διατυπώνω, ωστόσο, δημόσια μια πρόκληση, απαντώντας στην βρόμικη και αήθη εναντίον μου επίθεση: Αν αποδειχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι εγώ έχω κάποια σχέση με την συγκεκριμένη επιχείρηση θα παραιτηθώ του αξιώματός μου. Αν, όμως δικαιωθώ, τότε ο μικρός Ιάσονας όχι απλώς θα παραιτηθεί, αλλά θα εξαφανιστεί δια παντός από την δημόσια ζωή, που την βρομίζει και την ευτελίζει με την παρουσία του. Οψόμεθα…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το