Αθλητισμός

Ο απολογισμός του ΟΕΑ/ΝΑΒ για το 2023 – Διέπρεψε η κωπηλασία

Το 1950 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Βόλου (Σ.Ε.Α.Β.) στην παραλία του Αγ. Κωνσταντίνου. Η δημιουργικότητα και η αγάπη των μελών του για τη θάλασσα και τον αθλητισμό φέρνει πολύ γρήγορα την ανάπτυξη ναυταθλητικών τμημάτων. Το 1977 μετονομάζεται σε «Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου». Οι απλοί πολίτες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, αγκαλιάζουν αυτή τη προσπάθεια και με επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ο ΟΕΑ/ΝΑΒ αναπτύσσεται δυναμικά διαγράφοντας μία λαμπρή διαδρομή στα δρώμενα του υγρού στίβου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο.

Για το 2023 ο σύλλογος κατέγραψε σημαντικές διακρίσεις. Σήμερα θα δούμε την πορεία των τμημάτων κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και υδατοσφαίρισης.

 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δυναμική και το 2023 παρέμεινε η παρουσία του ΟΕΑ/ΝΑΒ στον αγωνιστικό στίβο τόσο σε Εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ για άλλη μια χρονιά διατήρησε το υψηλό επίπεδο των αθλητών και της προπονητικής μετρώντας μετάλλια και επιτυχίες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στις δύο φάσεις του πρωταθλήματος, στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών Βαρών, Εφήβων- Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων καθώς και στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν την αγωνιστική χρονιά 2023, φέρνοντας τον Όμιλο στην 5η θέση στην τελική βαθμολογία και στην 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στο σύνολο 27 συμμετεχόντων αθλητικών σωματείων. Ο απολογισμός των μεταλλίων στην τελική Πανελλήνια κατάταξη είναι ένα χρυσό, επτά ασημένια και έξι χάλκινα.

Παράλληλα αθλητές του ομίλου συμμετείχαν με επιτυχία στα τεστ και στα προπονητικά κοινόβια της Εθνικής ομάδας, στελεχώνοντας αυτή στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με κορυφαία την αθλήτρια Δαλίδου Σοφία η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα του διπλού σκιφ στην κατηγορία των Γυναικών Κ19 και την 6η Παγκόσμια θέση στην κατηγορία Νέων Γυναικών.

Σε διεθνές επίπεδο διακρίθηκε στη 10η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου Νέων Ανδρών, ο με πολλές επιτυχίες αθλητής του Ομίλου Δημήτρης Ζωγράφος.

Τέλος, οι επί σειρά ετών πρωταθλήτριες αδερφές Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη, ανέδειξαν πολυνίκη τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint στην Αλεξανδρούπολη με δύο χρυσά μετάλλια στο σκιφ Γυναικών και στο διπλό σκιφ Γυναικών αντίστοιχα, στα πέντε αγωνίσματα του προγράμματος, ενώ πρωτοστάτησαν και στους Μεσογειακούς αγώνες της Παράκτιας Κωπηλασίας κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τις Αγωνιστικές, Προαγωνιστικές και ομάδες Ανάπτυξης για 10η συνεχή χρονιά προπονούν και προετοιμάζουν οι πλέον καταρτισμένοι καθηγητές Φυσικής αγωγής και προπονητικής με ειδικότητα την κωπηλασία, Σάμιος Σίμος και Τασιού Σοφία οι οποίοι με ζήλο και αγάπη για το άθλημα εργάζονται με γνώμονα πάντα την προσφορά στον αθλητισμό και την ανάδειξη νέων πρωταθλητών μέσα από σε υγειές και προστατευμένο περιβάλλον για τους νέους του τόπου μας.

Αναλυτικά οι επιτυχίες των αθλητών για το 2023:

Δαλίδου Σοφία: Μία 2η θέση στο Παγκόσμιο Κ19 και μία 6η θέση στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών. Μία 1η θέση στην κλειστή κωπηλασία και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τρεις δεύτερες θέσεις, μία 3η και μία 5η θέση.

Ζωγράφος Δημήτρης: 10η θέση στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών. Μία 1η και μία 3η θέση στην κλειστή κωπηλασία και στο Πανελλήνιο δύο δεύτερες θέσεις και μια 3η θέση.

Βαρελοπούλου Ειρήνη: Δύο πρώτες θέσεις στην παράκτια κωπηλασία, μία 1η και μία 2η στην κλειστή κωπηλασία και στο Πανελλήνιο δύο δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις. Επίσης, έλαβε μέρος και στους Μεσογειακούς παράκτιας κωπηλασίας.

Βαρελοπούλου Ελένη: Μία 1η θέση στην παράκτια κωπηλασία, μία 2η θέση στην κλειστή κωπηλασία, δύο δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ μετείχε και τους Μεσογειακούς παράκτιας κωπηλασίας.

Χαλιμούρδας Ελευθέριος: Μία 1η Πανελλήνια θέση στους Παίδες και μία 3η στους Εφήβους. Αδάμ Μαρίνα: Μία 1η και μία 3η θέση στην κλειστή κωπηλασία, στις Κορασίδες. Παπαδόπουλος Γεώργιος: Δύο δεύτερες θέσεις στο Πανελλήνιο Ανδρών και μία 3η στο Πανελλήνιο Νέων Ανδρών. Αραμπατζή Αγγελική: Δύο δεύτερες και μία 3η θέση στο Πανελλήνιο Γυναικών, καθώς και μία 3η στο Πανελλήνιο Νέων Γυναικών. Αδάμ Παναγιώτης: Μία 2η θέση στο Πανελλήνιο Ανδρών, μία 4η θέση στο Πανελλήνιο Νέων Ανδρών και 5η Πανελλήνια θέση σε σκυταλοδρομία ανδρών-γυναικών. Μελαχροινάκης Κωνσταντίνος: Μία 2η και μία 6η θέση σε Πανελλήνιο τόσο στους Άνδρες, όσο και στους Εφήβους. Μαρούσος Αναστάσιος: Δύο δεύτερες Πανελλήνιες θέσεις σε Άνδρες και Εφήβους αντίστοιχα, μία 6η στους Εφήβους. Διαμαντάκος Σωτήρης: Μία 2η και μία 6η Πανελλήνια θέση στους Εφήβους, καθώς και μία 6η στους Άνδρες. Σφυρής Ευάγγελος: Από μία 2η θέση σε Πανελλήνιο Ανδρών και Εφήβων και μία 6η στο Ανδρών. Βαλσάμης Νίκος: Μία 2η και μία 6η θέση σε Πανελλήνιο Ανδρών. Αργύρης Μάριος: Μία 2η και μία 6η θέση σε Πανελλήνιο Ανδρών. Τσιρτόγλου Γεώργιος: Μία 2η και μία 6η θέση σε Πανελλήνιο Ανδρών.

Σάμιου Αποστολία: Μία 3η θέση σε Πανελλήνιο Γυναικών. Τσόγκα Όλγα: Μία 3η θέση σε Πανελλήνιο Γυναικών. Ντίτσα Ελένη: Μία 3η θέση σε Πανελλήνιο Γυναικών. Σιδηροπούλου Δήμητρα: Μία 3η θέση σε Πανελλήνιο Γυναικών.

Πατσιούρης Κωνσταντίνος: Μία 3η και μία Πανελλήνια θέση στους Εφήβους, μία 6η στους Άνδρες. Γιαννάκαρος Γεώργιος: Μία 3η Πανελλήνια θέση στους Παίδες. Παρδάλης Αναστάσιος: Μία 3η Πανελλήνια θέση στους Παίδες.

Βαρελοπούλου Ραφαηλία-Ιωάννα: Δύο τρίτες Πανελλήνιες θέσεις στις κορασίδες στην κλειστή κωπηλασία και μία 6η στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης.

Κατσικάκη Μαρία: Μία 3η θέση στις κορασίδες στην κλειστή κωπηλασία. Μπλέτσα Μαργαρίτα-Αλκυόνη: Μία 3η θέση στις κορασίδες στην κλειστή κωπηλασία. Καμήτας Άγγελος: Μία 4η θέση στο Πανελλήνιο Νέων Ανδρών.  Βαλσάμης Αντώνης: Μία 6η θέση στο Πανελλήνιο Ανδρών. Βογιατζάκης Αργύρης: Μία 6η θέση στο Πανελλήνιο Ανδρών. Γιαννάκαρος Βασίλης: Μία 6η θέση στο Πανελλήνιο Ανδρών. Σκούρας Νικόλαος: Μία 2η θέση στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης. Καμινάρης Κωνσταντίνος: Μία 2η θέση στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης. Παρασκευόπουλος Αργύρης: Μία 2η θέση στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης.

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ συμμετείχε και στους τέσσερις αγώνες του Περιφερειακού πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος με τα σκάφη Maxima και Ανδρομέδα. Και τα δύο είχαν πολύ καλή παρουσία, αφού βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα της διοργάνωσης.

 

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του ΟΕΑ/ΝΑΒ μετείχε στην Β’ Εθνική και παρέμεινε σε αυτή με σχετική άνεση. Μπορεί να μην προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά με την 3η θέση που πήρε στον όμιλό της απέφυγε την περιπέτεια των πλέι άουτ.

Στον πρώτο γύρο στο κολυμβητήριο του Αμαρουσίου ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ξεκίνησε με ήττα 14-7 από τον Άγιο Νικόλαο, κέρδισε 14-13 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και ηττήθηκε με 14-5 από τον Σ.Κ. Ροή. Στον δεύτερο γύρο, στο ΟΑΚΑ, οι «Γλάροι» προσέθεσαν τέσσερις ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή τους. Επικράτησαν με 12-10 του Αγίου Νικολάου, έφεραν ισοπαλία 9-9 με τον Τρίτωνα και σε ματς άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος έχασαν 14-8 από τον Σ.Κ. Ροή.

Ο προπονητής των Βολιωτών Λάμπρος Καρύδας χρησιμοποίησε 18 πολίστες που είναι οι: Γιάννης Δίπλας, Θάνος Κοζανίτης, Μάνος Πάκος (τερματοφύλακες), Λάμπρος Μακρής, Νίκος Καλαντζής, Άρης Νιζάμης, Γιάννης Κατσώνης, Γιάννης Σαντριβανόπουλος, Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Ανδρέας Λέκκας, Γιώργος Πουρνάρας, Τάσος Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Δεμάγκος, Μάριος Βάτσος, Άγγελος Μαρτζούχος, Γιώργος Σουγγάρης, Δημήτρης Μποκουράκης, Άγγελος Ιωαννίδης.

* Ανατέλλοντος του νέου έτους ο ΟΕΑ/ΝΑΒ βρίσκεται δυναμικά στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας εκπροσωπώντας επάξια την περιοχή μας στο Πανελλήνιο και διεθνή χώρο. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ με στήριγμα από την ίδρυσή του τους απλούς ανθρώπους της Μαγνησίας, με συνεχή ανοδική πορεία προσθέτει χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, με αποκορύφωμα την 3η Ολυμπιακή νίκη των κωπηλατών Βασίλη Πολύμερου και Νίκου Σκιαθίτη, την 4η Ολυμπιακή νίκη του Στέργιου Παπαχρήστου, τις Παγκόσμιες και Πανελλήνιες νίκες των αθλημάτων του.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ εκτός του πρωταθλητισμού, των Παγκόσμιων και Πανελλήνιων επιτυχιών δίνει και το κοινωνικό στίγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την μεγάλη κοινωνική προσφορά ενασχόλησης με τον αθλητισμό των 1000 αθλητών και αθλητριών της περιοχής μας που είναι ενταγμένοι στο αθλητικό δυναμικό του Ομίλου.

Η μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι υπερήφανη για τις επιτυχίες στο Πανελλήνιο και Παγκόσμιο υγρό στίβο που τον έχουν κατατάξει στους πρώτους Ομίλους Πανελληνίως και μοναδικό Ολυμπιονίκη Όμιλο της περιοχής μας.

Share
Ετικέτες: ΟΕΑ/ΝΑΒ

Πρόσφατα άρθρα

Για πρώτη φορά στο γήπεδο το 2024 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ

Με τη 16η αγωνιστική αρχίζει ξανά η δράση στη Σούπερ Λιγκ. Οι ομάδες ρίχνονται στη…

3 Ιανουαρίου 2024

Στο Volos Soccer Cup η ομάδα Κ14 του Μαγνησιακού

Σε τουρνουά Ακαδημιών θα λάβει μέρος η Κ14 του Μαγνησιακού, με τη διοίκηση να εκδίδει…

3 Ιανουαρίου 2024

Έπαιζαν πόκα σε καφέ του Βόλου – Τέσσερις συλλήψεις

Συνελήφθησαν, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερις άνδρες,…

3 Ιανουαρίου 2024

Δράση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την εποπτεία…

3 Ιανουαρίου 2024

Νέος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου

Παρουσιάστηκε και ορκίστηκε σήμερα 3-1-2024 ενώπιον του Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Ντόκου Ιωάννη και…

3 Ιανουαρίου 2024

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Αλοννήσου

Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή 44 χιλιόμετρα βορειοδυτικά…

3 Ιανουαρίου 2024