Κόσμος

Ο άνθρωπος- δέντρο που αντί για άκρα έχει κλαδιά

anthwpos dentro

Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, στου οποίου τα άκρα αντί για δάχτυλα έχουν αναπτυχθεί κλαδιά δέντρων!

Ο Αμπούλ Μπατζάντρα, υποφέρει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται επιδερμική δυσπλασία η οποία προκαλεί κονδυλώματα για 20 χρόνια. Η νόσος είναι επίσης γνωστή ως ο «άνθρωπος-δέντρο».

Ο Μπατζάντρα παρατήρησε για πρώτη φορά τις ιδιαίτερες αυτές αυξήσεις στα χέρια του όταν ήταν 10 χρονών και προσπάθησε να τα κόψει μόνος του, αποκάλυψε ο γιατρός του Σαμάντα Λαλ Σεν στο CNN.

Τώρα είναι πλέον 30 ετών και είναι μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που έχει καταγραφεί παγκοσμίως.
«Αυτή είναι μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις της νόσου που έχω δει στο Μπαγκλαντές, αλλά και στον κόσμο όλο» δήλωσε ο Λαλ Σεν, ο επικεφαλής της χειρουργικής επέμβασης που θα υποβληθεί στο κρατικό νοσοκομείο του Μπαγκλαντές.

Οδηγός δίτροχου αμαξιδίου μεταφοράς ανθρώπων σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Κούλνα, ο Μπατζάντρα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την δουλειά του καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε με την πάροδο του χρόνου. Τώρα πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ένα πιρούνι για να φάει ή να πιάσει μια οδοντόβουρτσα για να πλύνει τα δόντια του.

Η νόσος προκαλείται από ένα ελάττωμα στο ανοσοποιητικό σύστημα, που αυξάνει την ευαισθησία στον ανθρώπινο ιό θηλώματος (HPV). Υπάρχουν πολλοί τύποι του HPV και η πιο συχνά αναφερόμενη είναι αυτή που συνδέεται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μετά την προσέλκυση της προσοχής στο χωριό του, η περίπτωση του Μπατζάντρα έγινε γνωστής στους χειρουργούς της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν την επέμβαση δωρεάν.

«Η χειρουργική επέμβαση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και θα γίνει σε πολλά στάδια. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες» δήλωσε στο CNN ο Λαλ Σεν.

Τόσο ο Μπατζάντρα όσο και οι γιατροί του δηλώνουν αισιόδοξοι για την χειρουργική επέμβαση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το