Η Απτυχίωτη

O «Άνεμος» που τον πήρε ο άνεμος…

Το μπαράκι «Άνεμος» σταμάτησε τη λειτουργία του, το καλοκαίρι του 2017, μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με τις υπηρεσίες του δημοσίου. Το συγκεκριμένο σημείο αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για το Σουτραλί, καθώς λειτουργούσε 17 χρόνια, και αγαπήθηκε από τους Βολιώτες. Ο «Άνεμος» λειτουργούσε όλη μέρα, εξυπηρετώντας τους λουόμενους, και το βράδυ μετατρεπόταν σε ένα ρομαντικό και ειδυλλιακό μπαράκι, όπου τα κεριά, η θάλασσα και το φως του φεγγαριού έδιναν εξωτική ομορφιά στα καλοκαιρινά βράδια.

Το κράτος έκλεισε το μπαράκι με βάση τη νομοθεσία περί αυθαίρετων κατασκευών που προσβάλλουν το περιβάλλον. Το σφράγισαν και στέκει πλέον κουφάρι πολυκαιρισμένο, αφού κανείς δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Είπαμε, το κράτος έκανε το χρέος του…

Αντιλαμβανόμαστε τελικά ότι, πέρα από τον οφειλόμενο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας απαιτούνται πολιτικές που θα προωθούν ουσιαστικές λύσεις και θα διαμορφώνουν εκείνες τις συνθήκες που θα είναι οι αποτελεσματικότερες για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια της αισθητικής των πολιτών. Μέχρι τότε τις όμορφες μνήμες μας θα συντηρούν οι μουσκεμένες πετσέτες. Γιατί από εικόνες εγκατάλειψης, υποβάθμισης και απαξίωσης έχουμε γεμίσει στην Ελλάδα της κρίσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το