Τοπικά

Ο «Αμφίων» είναι το νέο μονοθέσιο της ομάδας «Κένταυρος»

Το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο της φόρμουλα, τον «Αμφίωνα» κατασκευάζουν ήδη οι φοιτητές της ομάδας «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στους διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες της φόρμουλας Student του ερχόμενου καλοκαιριού.
Η ομάδα «Κένταυρος» του τοπικού Ακαδημαϊκού ιδρύματος εμπλουτίζεται και ανανεώνεται με το νέο δυναμικό. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» εκδήλωση γνωριμίας της ομάδας με άλλους φοιτητές από διάφορα Τμήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ξεχωριστή αυτή δράση που πλησιάζει πλέον τα δέκα χρόνια ζωής.

Οι διακρίσεις της, το καινοτόμο πνεύμα της, οι ξεχωριστές δημιουργίες έχουν αποτελέσει μαγνήτη για διάφορους χορηγούς από όλη την Ελλάδα που πιστεύουν και στηρίζουν την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στον χώρο των Πανεπιστημίων.
Ο αρχηγός της ομάδας «Κένταυρος» Φίλιππος Γεωργίου δήλωσε πως «προσπαθούμε να εισάγουμε νέα μέλη στην ομάδα μας για να μας βοηθήσουν, καθώς φέτος διανύουμε τη χρονιά της κατασκευής του νέου αγωνιστικού μοντέλου κάνοντας έτσι πράξη τα σχέδια που μας έφεραν στην πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό στο φετινό καλοκαίρι».
Το όνομα του νέου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι ο «Αμφίων». Σημειώνεται πως τα ονόματα των προηγούμενων μοντέλων ήταν «Χείρων», «Νέσους», «Θηρέας» και τώρα έρχεται η σειρά του Αμφίωνα που θα συμμετάσχει στους πανεπιστημιακούς αγώνες της φόρμουλα στη Γερμανία, ίσως και στην Ισπανία.
«Η κατασκευή του νέου μονοθέσιου αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζουμε, ώστε να καταστεί πλήρως έτοιμο και λειτουργικό» τόνισε ο πεμπτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και πρόσθεσε πως «τα μέλη μας αριθμούν 22 άτομα και θέλουμε να ενταχθούν ακόμη 25 μέλη, ώστε να σχεδιάσουμε το πέμπτο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και να κάνουμε μεγάλα βήματα στην έρευνα και στη μελέτη ανεβάζοντας την ομάδα επίπεδο».

Το νέο μονοθέσιο κατασκευάζεται σε χώρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως.
Όντας τρία χρόνια μέλος του «Κένταυρος» τόνισε πως «είμαστε μια οικογένεια, όπου μαζί με τις φιλίες που αναπτύσσονται, κάνουμε με τους καθηγητές μας έρευνα δημιουργώντας κάτι όμορφο. Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις σε διάφορα πεδία, όπως στον σχεδιασμό και την προσομοίωση, ενώ οι φοιτητές μεγαλώνουν ως άνθρωποι και επαγγελματίες».
Μάλιστα υπογράμμισε πως «υπάρχουν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που διετέλεσαν μέλη της «Κένταυρος» και οι οποίοι εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία στο εξωτερικό, αλλά και στη φόρμουλα ένα ως σχεδιαστές. Μάλιστα υπάρχει συνεργασία με τους αποφοίτους οι οποίοι μεταφέρουν την εμπειρία τους στους νεότερους.
Χορηγοί από τη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμβάλλουν στην κατασκευή του νέου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Η ομάδα Κένταυρος έδωσε το παρών στη φετινή ΔΕΘ όπου μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το