Οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους θεσμούς που τηρούν στάση αναμονής

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, κρατούν στάση αναμονής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των θεσμών, τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αξιολογηθούν υπό το πρίσμα της τήρησης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων και τη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση ακολούθησε την ολοκλήρωση της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα. Σε αυτή, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, σε συνεργασία με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκπρόσωποι του ΔΝΤ συμμετείχαν επίσης, στο πλαίσιο του κύκλου διαβουλεύσεων της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας. Επίσης, προσωπικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχε στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Τα ευρήματα της αποστολής θα συμβάλουν στην σύνταξη της 3ης έκθεσης ενισχυμένη εποπτείας.

«Η αποστολή πραγματοποίησε συζητήσεις για τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Αυτό περιλάμβανε συζητήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές μετά τα αποτελέσματα του 2018 και την υιοθέτηση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας», σημειώνουν οι θεσμοί.
«Η αποστολή πραγματοποίησε επίσης απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και ιδίως για την πρόοδο στην εφαρμογή των 15 ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων για τα μέσα του 2019 που επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018. Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί», όπως προαναγγέλλουν οι θεσμοί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το