Οικονομία

Ο Αλεξιάδης προαναγγέλλει το τέλος των αποδείξεων -Αφορολόγητο μέσω καρτών

alexiadis-708_1

Το τέλος των αποδείξεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει το αφορολόγητο με πληρωμές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως μια από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος κάτι που, όπως τόνισε, θα γίνει μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το τραπεζικό σύστημα.

«Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει το τραπεζικό σύστημα; Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο π.χ και πρέπει να αποδείξει όχι με μια κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην Εφορία, ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μία βεβαίωση που θα έρθει χρονικά από την τράπεζά του στην Εφορία και θα πει ότι “ο τάδε έχει χαλάσει τόσα με την πιστωτική του”. Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε τη φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες», εξήγησε.

«Εγώ πήγα στον κουρέα μου χθες και του είπαν θέλουν εκατό επί του τζίρου για να του βάλει μηχάνημα… Αυτά πρέπει να τα εξετάσουμε και δεν μπορεί να τα πληρώνει για το μηχάνημα της τραπέζης αντί να πληρώνει Εφορία. Επίσης, πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη. Όλα αυτά είναι πάνω στους σχεδιασμούς που κάνουμε, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία και όλα αυτά που περιγράφουμε. Είναι μια πρόταση πολύ σωστή που έχει κατατεθεί, την αξιοποιούμε και το επόμενο διάστημα θα έχουμε και δεδομένα», πρόσθεσε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το