Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο Συμβολικό Περίπατο Μνήμης «Ένας για όλους….. όλοι για έναν»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πήρε μέρος στο Συμβολικό Περίπατο Μνήμης «Ένας για όλους….. όλοι για έναν» που διοργανώθηκε σήμερα Δευτέρα 23.09.2019, από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών (ΕΕΝΑΣΔ) Βόλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια ασθένεια της εποχής που, δυστυχώς, λαμβάνει ολοένα και περισσότερο ανησυχητικές διαστάσεις. Στην περιοχή μας μόνο, η Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου κατέγραψε από το 2005 μέχρι και σήμερα περισσότερα από 600 περιστατικά. Είναι μια τεράστια δοκιμασία τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο και για την οικογένεια που αναλαμβάνει, το δυσβάστακτο πολλές φορές, ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο της φροντίδας τους.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή περίθαλψη είναι καθοριστικής σημασίας στην αντιμετώπιση της νόσου. Η 21 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, πρέπει να είναι μια ημέρα υπενθύμισης ότι εκτός από την θεραπευτική προσέγγιση, υπάρχει και η ανθρώπινη και κοινωνική προέκταση τέτοιων θεμάτων.
Ο άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ μπορεί να μας ξεχάσουν, η πολιτεία και όλοι εμείς σαν κοινωνία πρέπει πάντα να τους θυμόμαστε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το