Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Στέφανου Κομμητά

Τη Δευτέρα 09/09/2019, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παραβρέθηκε στην ημερίδα του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κωφών Αλμυρού «Ο ΣΤ. ΚΟΜΜΗΤΑΣ» με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Κωφιώτη λογίου και παιδαγωγού Στέφανου Κομμητά», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού.
Ο Στέφανος Κομμητάς, λόγιος και παιδαγωγός, υπήρξε σπουδαίο παράδειγμα εκπαιδευτικού παράγοντα αφήνοντας παρακαταθήκη ένα πλούσιο, άρτιο και πολυσχιδές συγγραφικό έργο με ιδιαίτερη προσήλωση στην παιδαγωγική εκπαίδευση και το γλωσσικό ζήτημα. Γέννημα θρέμμα ενός μικρού χωριού του Νομού Μαγνησίας, των Κωφών, εργάστηκε φιλόπονα με ήθος και συνέπεια και συνέβαλε ουσιαστικά στον ελληνικό διαφωτισμό.

Σε μία κρίσιμη για τον Ελληνισμό περίοδο αγωνίστηκε σθεναρά για τη διατήρηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και σοφίας στην εκπαίδευση. Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «η ιστορική πορεία και εξέλιξή της καθορίζονται από διάφορους παράγοντες μέσα από διαφωνίες και συχνά συγκρούσεις, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όλες οι απόψεις αφήνουν τελικά το αποτύπωμά τους στην τελική σύνθεση» και συνέχισε πως «ο Στέφανος Κομμητάς με τη στάση και το έργο του ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη διαμόρφωσή της».
Ο βουλευτής συνεχάρη τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΣΤ. ΚΟΜΜΗΤΑΣ», το Δήμο Αλμυρού, το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη διοργάνωση της ημερίδας, που αναδεικνύει και κρατά ζωντανό το έργο μιας τόσο σπουδαίας προσωπικότητας του τόπου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το