Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής Βένετου

Στο γραφικό Βένετο, στα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, που διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού, βρέθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
«Ήταν μια όμορφη τελετή και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αλλά βέβαια ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον κ. Στέργιο Μπεφάνη που με την ευγενική του προσφορά έγινε πραγματικότητα αυτός ο πολύ όμορφος χώρος, που αναδεικνύει τα λαογραφικά στοιχεία του Βένετου και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της φυσιολογικής συνέχειας της ζωής και του πολιτισμού. Η προστασία και η ανάδειξη άλλωστε της παράδοσης, έχει καθοριστική σπουδαιότητα κι αποτελεί ατομική υποχρέωση και συλλογική ευθύνη, καθώς τίποτα δεν είναι αυθύπαρκτο, αλλά στο εκάστοτε παρόν υπάρχουν στοιχεία του παρελθόντος, που ως ουσιαστικά στοιχεία μιας κοινωνικής κόλας, λειτουργούν στην αέναη κίνηση και εξέλιξη κάθε λαού και εμπνέουν την ψυχαγωγία, την τέχνη και κυρίως την καθημερινή ζωή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος.
Στη συνέχεια ο βουλευτής ήρθε σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους για να ακούσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Μεταξύ των θεμάτων που αναδείχθηκαν στη συζήτηση ήταν η δυνατότητα πρόσβασής τους στην παραλία στο Κουλούρι με την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς ήδη υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη. Πρόκειται όπως είπαν για ένα αίτημα δεκαετιών. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η σύνδεση του παραλιακού μετώπου της περιοχής με αυτό της Λάρισας που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και όχι μόνο. Επισημάνθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με το υδρευτικό δίκτυο σε Βένετο και Κεραμίδι.
Ο βουλευτής υποσχέθηκε την στήριξή του με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το